Simptome

Img. Set motor componente gripare

Simptome  remedieri

Acest grupaj de simptome este orientativ pentru a te ajuta  sa stabilesti cauzele nefunctionarii motorului tau.

-ATENTIE …Nu este recomandat a face experiente , consulta un mecanic de specialitate in cazul in care nu obtii un rezultat imediat .Acest grupaj este facut in mare , cauzele evoluind de la tipul si marca motorului , cauzele sint multiple si se stabilesc de catre specialisti , daca doresti ca motorul tau sa se incadreze in parametri de functionare lasate de proiectant , respecta aceasta atentionare.

Pornirea drujbei detalii

Drujba

-In general putem avea simptome comune care sint provocate de diferite surse ale motorului , si anume bujia , carburatorul , alimentarea proasta , curent cu intreruperi , bobina de inalta tensiune defectuoasa, platina defectuasa cind avem , chiar si benzina proasta cu un ulei prost ne da de furca de cele mai multe ori.

-Dar hai sa incepem cu combustibilul si reteta acestuia de amestec sa vedem ce anume face , si apoi noi sintem tentati sa credem ca avem probleme cu motorasul nostru.

-Dupa cum am mentionat in articolele acestui blog reteta de amestec este data de producator si tot de producator este ales si uleiul de amestec , asta in cazul in care licienta este proprie folositi doar pe acela , asa cum cunoastem 2 marci de renume una Germana iar cea lalta Suedeza au uleiul propriu pentru amestec. -Sa stabilim o regula uleiul pentru motoarele in 2 timpi poate fi si el de marci proaste , asadar cautati cu atentie coeficienti de ungere cu grad inalt rezistent in turatii mari si temperatura mare.

Masura in grame ulei
Msura in grame/ulei amestec

-Important este dozajul de ulei la un litru de benzina , pentru ca acesta daca nu este resepectat poate imbatrini setu motor prematur, daca este prea putin uzura este rapida , daca este prea mult duce la functionarea proasta a motorului si depunerea de calamina in motor.

-De multe ori bagam un ulei prost in benzina ce se omogenizeaza mai greu cu benzina , sau de multe ori dupa un repauz el se separa din benzina , noi incercam pornirea carburantul bogat in ulei intra primul in carburator , de o data motorul merge prost , carburatorul nu asculta accelerarea , jiglaj infundat , aer abundent , combustibil bogat in ulei , fum mult , pocnete , bujie umeda , pe toba iese carburant negru .

-Iata ce poate face nerespectarea amestecu-lui si uleiul adegvat.

Piston gripat Recuperat
Piston gripat ars

-Desigur ca vrem ca nu vrem setul motor se uzeaza , segmentii acestuia se subtiaza , scade cota cilindreie , apoi motorul nostru porneste greoi , lipsa de forta , uneori umezeste bujia pentru ca lipsa compresiei duce la aprinderea amestecului foarte greu , bujie afumata , lipsa de relantiu sau relantiu instabil , motorul merge galopat , iata alte simptome.

Bujia motor 2timpi
Bujia

-Bujia proasta aduce nereguli in buna functionare a motorului , lipsa pornire , mersul galopat , ardere proasta , ba chiar lipsa de scintee la contactul cu amestecul.

-Semeringurile de carter , foarte importante in inchiderea compresiei inferioare , daca acestea sint foarte slabe , consumate , arse , motorul merge doar in turatie mai inalta , relantiu inexistent , putem regla carburatorul in toate modurile relantiul nu se poate stabili , manifestare in turatii neregulate ( accelerare de una singura ) , aer fals .

Carburator/clapeta aer vezi
Carburator/clapeta aer

-Etanseitatea carburatoru-lui pe motor , iarasi foarte importanta , pentru ca se absoarbe aer fals , turatii inalte , motorul nu poate fi controlat , oprire brusca , inec cu carburant , pornire greoaie.

-Jocuri in linia axiala a setului motor ,simptome sint ardere proasta , uneori dereglarea punctului de aprindere in functie de jocurile existente , mers neregulat , batai in accelerare , descarcare termica mai mare decit de obicei , oprire brusca .

….CONTINUARE

121 thoughts on “Simptome

 1. Am un moped atala in doi timpi.dupa iarna nu a mai pornit.nu prea mai era benzina si oricum era veche scinteie dadea la bujie dar am schimbat- o tot n-a vrut.am schimbat si benzina cu amestecul aferent degeaba.daca stiti pe cineva.ajutatima va rog

  Like

  • Salut Irinel , aceasta drujba dupa cum ne spui nu tine relantiu , aceste se datoareaza carburatorului aveti nevoie de o curatare la carburator , urmariti furtunu de alimentare si cel de agalizare presiune rezervor , nu se pune problema filtrului de benzina acesta este bun deci alimenteaza saturat, exista situatii cind acest simptom se datoreaza aerului fals la carburator sau la motor , motoru poate avea semeringu distrus sau ars , atunci drujba merge doar turata . Sper ca ti-am fost cit de cit de ajutor , te mai asteptam.

   Like

 2. Buna ziua ! Am o masina de tuns gazonul MTD, motor 2 timpi. In timpul functionarii a inceput sa scoata fum si dupa care se oprea . Scoteam bujia care era incarcata , o curatam si pornea din nou, dar la fel scotand fum. Deci totul se repeta dupa aproximativ 25 de metri.Mai tarziu ,mi-am dat seama ca scoaterea fumului a dus la consumul uleiului .
  Intrebarea 1 : Care sunt cauzele consumului de ulei si implicit ancrasarea bujiei ?
  Masina a continuat sa functioneze fara ulei pana s-a oprit .Abia atunci am constatat lipsa uleiului (nu mai scotea fum ,evident ).Am pus ulei , masina a pornit ,dar pusa in sarcina , se oprea .Care este cauza? O alta problema : Cand trag de fir sa o pornesc imi trage firul inapoi ,mai sa-mi rupa mana.Daca invart cu mana cutitul masinii de cateva ori ,si apoi trag de fir , nu se mai intampla sa-mi traga firul inapoi si masina porneste ,dar nu are putere sa taie iarba si se opreste.
  Intrebarea 2 : Care sunt explicatiile acestor probleme ?
  Va multumesc anticipat !

  Liked by 1 person

 3. Am o cositoare briggs&stratton 4 timpi. Daca nu porneste la a 2-a sfoara, trebui sa scot bujia sa o usuc,altfel nu vrea.
  De vina bujia?
  Daca invart cutitul cu mana, pe compesie abia se simte ca merge mai greu.
  Intre PMS si bujie are cam 10mm ,asa or fi proiectate motoarele astea,cu compresie mica?

  Like

  • Salut Ungureanu Cristian , apeleaza la cineva in cazu in care nu te pricepi la reglajul carburatorului , daca dupa reglare problema persista , curata carburatoru bine , si foloseste ulei de stil cu 20g pe litru , reglaje fine , si trebuie sa mearga , daca compresia este buna .

   Like

 4. am o drujba sthil 211 ms porneste dar se mentine la relanti doar cu clapeta de soc inchisa daca eliberez clapeta se tureaza si se opreste doresc un raspuns daca se poate va multumesc din inima

  Like

   • Aprilia Scarabeo 50 2T nu porneste. Fara Compresie. Schimbat set (cilindru, piston, segmenti). Carburatorul curatat. Problema persista. Schimbat carburator(original) cu china.Schimbat muzicuta.Motor porneste 2-3 secunde si moare. In curand se vor schimba semeringurile si rulmentul. Oare e calea cea buna?

    Like

    • Salut Razvan , da ai o cale buna , dar dupa toate acestea daca inca persista problema , trebuie totusi sa arunci o privire si la alimentare , benzina pleaca din rezervor printr-un robinet vacumatic , care este deschis de compresia motorului , poate fi defect , te astept dupa inlocuirea celor doua piese , sa ne spui cum merge .

     Like

  • motocositoare DAC pdf manual , klic pe primul rezultat cel de la ruris.ro , si vezi manualul complect al rodajului , aceste cositoare , au nevoie de un rodaj mare , cu intervale de accelerare la 15 minute la maxim , si consumarea a 3 rezervoare la relanti si nu in sarcina .
   -Uleiul lor este special al lor , si nu vrea alt ulei . Accelerarea spune ca este necesara la 15 minute pentru evacuarea uleiului nears din toba de esapament , deci iata ei spun ca acestea fac asta , scuipa ulei nears , deci nu ai terminat rodaju acestui motor , de aceea este bine sa se consulte manualul motorului .Sper ca te descurci sa cauti manual pdf marca numaru.

   Like

   • in manualul de utilizare care lam primit cand am cumparat motocositoarea nu scrie nimic despre rodaj iar de la mag de unde am cumparato mi sa zis sa fac rodaj un rezervor si la relanti si asa am facut, pe urma am cosit cu ea un rezervor de benzina acum nu stiu mai are rost sa mai fac inca 2 rezervoare asa cum ati zis dumneavoastra? va multumesc pt timpul acordat

    Like

      • Parerea mea DA mai consuma inca un rezervor asa cum spune proprietaru manualului si in conditiile lui , nu ai nimic de pierdut , ai citit acest manual..? Ai inteles problema cu uleiul pe toba..? Atunci te astept daca doresti sa publici povestea ta cu aceasta motocositoare , vezi pagina povestea mea , fa un articol intr-un nou text document incarca-l pe Email trimite si o poza cu motocoasa ta , si existi in Discutii100ro , avem si un premiu , un blog despre motoarele in 2 timpi gata facut , primeste cine are cea mai frumoasa poveste , te mai astept Bobis .Pa Pa .

       Like

 5. buna ziua am luat ulei cum ati zis am facut amestecul 20 ml la litru nu mai scoate asa fum acuma dar cand o accelerez arunca ulei pe esapament, am cosit cu ea mere bn porneste bn dar ma ingrijoreaza uleiul aruncat pe esapament

  Like

 6. Sal cristian am rez cu aprînderea era de vina firul de la bobina , sa intrerupt in 2locuri acuma am sci teie ff puternica si albastra ,dar acuma am alta problema nu se tureaza motorul doar din cind in cind da sta f bine la relanti

  Like

   • Mersii cristian i-am dat mai mult aer si acuma merge ff bine sta frumos la relanti si motoru trage bine dar vreau sa te mai intreb ceva… am tot setu nou si platina si bujie cit ar trebui sa dureze rodajul ? Stiu ca nu trebuie sa fortez dar citi km sa merg asa?

    Like

    • In general se specifica pina la 500km , este rodaj ca la carte , in service , la 500 km te prezinti la verificare , se scoate limitatoru , la 1000 km se face din nou prezentarea la service , abia atunci poti merge cum vrei , desigur , magazinu de unde il cumper spune si de o prezentare la 5000 km , asa garantia este 100/100.

     Like

 7. ulei am pus 25 ml la un litru de benzina si la relanti iese ulei dar cand o turez iese si mai mult ulei si fumul mult mai dens

  Like

  • Este c-am mult ulei zic eu , nu zici ce ulei folosesti , dar o reteta buna , pentru un ulei de calitate , sa zicem cel german , se foloseste 20 g / litru , acest ulei rosu arde usor in amestec si nici nu scoate fum , recomandarea mea .

   Like

    • Dute si cumpara ulei de st…il german , arunca tot afar din rezervor , fa o reteta de 20 g / litru , si-mi vei multumi.
     Acest ulei se gaseste si in variante de 100 de grame , jumatate de litru, 1 litru , si mai mult , asadar pentru incercare cu rezultat bun cumpara cel mai mic flacon.Te astept sa-mi spui cum au evoluat lucrurile.

     Like

    • Vezi de un ulei bun , acela nu arde bine in amestec , probabil este pentru scutere , motoare motociclete , altele, ia ulei cum iti spun eu si se va schimba situatia.

     Like

 8. buna ziua am si eu o intrebare am achizitionat azi o motocositoare da 210 si am bagat benzisa sai fac rodajul si scoate un fum alb si arunca oe teava de esapament ulei, amestecul de benzina lam facut cum scrie la carte, este vreo problema? va multumesc

  Like

  • In ce consta amestecul, cum l-ai facut cite grame de ulei pe litru ai pus , poate ne spui si ce ulei ai folosit , din ce ne spui tu reiese 2 lucruri , primu este ca reteta ta cuprinde un ulei prost sau mult pentru un litru, a 2-a este ca faci rodaju pe relanti ceea ce nu este bine , si arderea nu este complecta , este normal sa iasa ulei , trebuie tinuta accelerata , sau reglezi relantiul mai inalt astefel rodaju este ok.Te mai astept.

   Like

 9. Am o motocoasa Husqvarna de mana de vreo 4-5 ani, de anul trecut au inceput problemele in sensul ca dupa ce se incalzeste motorul nu mai are putere si motorul se ineaca si chiar se opreste. Am dus-o de mai multe ori la reprezentanta si mi-au tot curatat carburatorul dar motocoasa are in continuare aceleasi simptome.
  Ati putea sa-mi spuneti care ar putea fi cauzele? Sa-mi dati niste indicii multumesc.

  Like

 10. Salut , am o motocositoare efco si dupa ce o pornesc taie cativa metri foarte bine dar dupa parca se ineaca si nu mai taie nici iarba mica.. foarte ciudat ii ca daca o las neaccelerata sta cat o las, moare motorul sau merge foarte infundat doar cand o accelerez.. Va rog mult sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ii fac

  Like

  • Aceste motocositoare sint de mai multe tipuri , de mina , pe roti , cu motor in 2 timpi , cu motor in 4 timpi , ce anume aveti , sa stim ce raspuns sa dam , Efco face si drujbe , si motocultoare , de toate , marca IT. te mai astept sa ne spui ce anume detii.

   Like

    • Pt. Gugeanu Andrei , dl. imi pare rau dar nu va gasesc mesaju anterior , si nu stiu unde ati postat , sint sute de mesaje , va rog frumos reveniti cu intrebarea , probabil ati venit foarte tirziu cu ce v-am spus sa trasmiteti , de aceea sa perdut firu de discutie , multumesc pentru intelegere , te astept curind .

     Like

  • Multumim Tiberiu , te mai asteptam , sa dai si o mina de ajutor pe blog , sa spui tuturor si cum ai procedat , avem si un concurs pe partea stinga poti citi detaliile , trimite povestea ta.

   Like

 11. salut am probleme cu un motor rotax de 9 cai pe o motocositoare porneste si se opreste pornirea e grea numai cu sprit si cu toba putin desfacuta am dat avans am luat din avans tot asa porneste si se opeste curent la bujie e bun tragand la sfoara si sprituind carburatoru amestecu de benzina iese pe filtru de aer compesie este buna am curatat carburatorul la semeringuri la carter nu e umed nu mai stiu ce sa fac cu el mutumesc

  Like

  • -Salut Dani , hai sa incepem cu un inceput , este normal sa arunce amestecu pe filtru de aer mai ales cind este prea mult.
   -Carburatorul tau chiar daca l-ai curatat acesta inca nu lucreaza bine , se poate sa fi gresit ceva la camera de nivel , nivelu sa fie prea mare si sa inunde motoru.
   -Demonteaza bujia , incet incet cu ajutorul sforii ridica pistonu sus, apoi demonteaza toba de tot , acum priveste fereastra inauntru , vei vedea fusta pistonului , atentie daca vezi segmentii , invirte in continuare pina ce nu se mai observa segmentii , trebuie sa se vada doar fusta pistonului, acum cu ajuorul unei surubelnite late , incet si cu grija curata orificiu de calamina , poate fi dura , curata astfel incit sa vezi peretele evacuarii curat pina linga piston.
   -Carburatorul , daca este cu pahar decantor si plutitor , trebuie sa experimentati un nivel daca nu-ti mai amintesti in cazu in care ai umblat la plutitor, acesta trebuie sa fie usor mai sus de cit 1/2 din paharu decantor.
   -Incearca si inlocuirea bujiei .
   -Te mai astept sa spui cititorilor cum ai rezolvat situatia.

   Like

   • Salutare.Trebuie in primul rand sa felicit realizatori acestui BLOG.Cat de complet si aerisit este,putine sunt blog-uri forum-uri cel putin romanesti care trateaza atat profund un subiect destul de important.

    Like

   • salut da am urmat sfaturile dumneavoastra carburatorul are regulator au fost montate gresit cablu de aceleratie nu se acelera fara regulator multumesc

    Like

   • salut da am urmat sfaturile dumneavoastra carburatorul are regulator au fost montate gresit cablu de aceleratie nu se acelera fara regulator toba cred ca nu e originala merge mai bine putin destransa mai trbuie reglajele de la carburator multumesc

    Like

    • Bine Dani , sa auzim numa de bine , si de reparatii sanatoase pentru motoarele voastre .Te mai asteptam.Avem si un concurs pe partea stinga avem anuntu.Trimite-ne o poveste si tu vezi pagina Povestea mea.

     Like

 12. Va multumesc pentru raspuns, pentru inceput o sa schimb rolele de la variator, pentru ca sunt cam uzate si parca imi scartaie putin si cureaua, poate e tot de la variator, cureaua nu pare prea uzata. Va multumesc mult. Stima.

  Like

 13. Va salut,mai scriu o data cum am scris si mai jos, am un Malaguti f12, racire pe aer, 49 cc(2t), deocamdata sunt multumit de el, are set nou montat de curand, e in rodaj acum, merge foarte bine, carburatorul e reglat bine, totul ok, doar ca atunci cand il pornesc la rece si vreau sa demarez,trage un pic mai greu la plecare, scoate mult fum si se aude putin ciudat, asta timp de cateva secunde, pana plec de pe loc, dupa care trage foarte bine, deci sunt cam nelamurit in privinta asta, trebuie sa am motive de ingrijorare? sau e normal sa faca asa? Mentionez ca folosesc ulei de calitate, nu marca germana, dar e de calitate. Sa fie o problema la transmisie, pentru ca am rolele de la variator cam uzate, iar cureaua mi se aude putin la plecarea de pe loc. Acum vreau sa va intreb cum sa-i fac rodajul ca la carte, cineva mi-a spus ca rodajul se face pe loc drept si cu o singura persoana, vreau sa aflu si metoda dumneavoastra, pot sa sa urc in rampe cu el acum? Ce ulei imi recomandati sa folosesc, din experienta dumneavoastra, care credeti ca ar fi cel mai bun? Setul are cam 7km rulati pana acum. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret. Multumesc anticipat. Stima!

  Like

  • -Salut Daniel, In primul rind vreau sa-ti trasmit ca nu ma ocup de trasmisii sau cutiile de viteze ale motoarelor , pe Discutii100ro aducem in discutie doar motorul in 2 timpi .
   -Daca spui ca face un sunet la plecare , sigur ai ceva probleme in aceasta trasmisie diferentiata prin ambreaj centrifugal si variator , probabil acest variator are uzate rolele sau vaselina pe acolo .
   -Din cele spuse de tine la plecare nu ai o oarecare lejeritate , se pare ca obtii ceva frinare din aceasta trasmisie cu curea , sau forta motoare nu este trasmisa corect rotii.
   -Rodajul motorului tau este bun facut in prima etapa pe loc , cu relantiul strins putin astfel sa ridici turatia motorului undeva la 1000-1500 , pentru macar 1 ora , apoi poti conduce singur pe motor prima 100 de kilometri dar in felu urmator , mers lejer nu agresiv , la turatie potrivita , presupunem treisfert maxim din acelerare , apoi dupa aceasta 100 de km , poti trage si la maxim dar tot singur si putin pante pina pe la 500 km , apoi liber cum vrei tu sa conduci, dar atentie condusu agresiv , si 2 persoane , grabeste uzura setului motor.
   -Iata o inspectie de rodaj…
   -1) -prima 100 de km inspectie la compresie, si verificata chiuloasa.
   -2) -la 500km verificare compresie , verificare chiuloasa , reglaj carburator.
   -3) -la 1000km verificare compresie , reglaj carburator ,trasmisie ,faruri e.t.c.
   -4) -la 10000km stare motor , stare generala.

   -Sper ca ti-am fost de ajutor , te mai astept pentru lamuriri.

   Like

 14. Salut admin am postat un mesaj in legatura cu un scuter malaguti f12, despre rodaj si altele, poate ma puteti ajuta cu un raspuns, daca nu sunteti prea ocupat, va multumesc. Stima!

  Like

 15. Salut,am o gilera dna de 49cmc si nu am mai pornito de mult,si intr o zi ma hotarasc sa o pornesc, pun benzina in ea si dau sa o pornesc.Insa nu porneste dupa ce ma uit mai atent constat ca nu se alimenteaza cu benzina.Am verificat carburatorul si nu avea nicio problema insa vacumul ma lasa in dubi.Si as dori sa schimb vacumul dar vreau sa si inteleg principiul de functionare.Sau daca aveti o alta solutie la problema mea.

  Like

 16. Salut admin, am un Malaguti f12, racire pe aer, 49 cc(2t), deocamdata sunt multumit de el, are set nou montat de curand, e in rodaj acum, merge foarte bine, carburatorul e reglat bine, totul ok, doar ca atunci cand il pornesc la rece si vreau sa demarez,trage un pic mai greu la plecare, scoate mult fum si se aude putin ciudat, asta timp de cateva secunde, pana plec de pe loc, dupa care trage foarte bine, deci sunt cam nelamurit in privinta asta, trebuie sa am motive de ingrijorare? sau e normal sa faca asa? Mentionez ca folosesc ulei de calitate, nu marca germana, dar e de calitate. Sa fie o problema la transmisie, pentru ca am rolele de la variator cam uzate, iar cureaua mi se aude putin la plecarea de pe loc. Acum vreau sa va intreb cum sa-i fac rodajul ca la carte, cineva mi-a spus ca rodajul se face pe loc drept si cu o singura persoana, vreau sa aflu si metoda dumneavoastra, pot sa sa urc in rampe cu el acum? Ce ulei imi recomandati sa folosesc, din experienta dumneavoastra, care credeti ca ar fi cel mai bun? Setul are cam 7km rulati pana acum. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret. Multumesc anticipat. Stima!

  Like

 17. salut am loat un scuter hecon hend si nu are piston cum imi dau seama in cati timpi e pe cilindru scrie 49cm cubi si are si culbutori deci in cati timpi e?

  Like

 18. ms pentru sfaturile dinainte. cum aflu de cat este setu motor si ce fel de piston imi trebuie, am desfacut pistonul si este gripat maxim. vreau sa fac comanda de altu nou si nu stiu exact de care si ce cota..?

  Like

 19. pt admin. am si eu un scuter yamaha mbk axis, motor in 2 timpi cu racire pe aer. porneste nu prea sta la relantiu, in gol se acelereaza bine dar cand il pun jos sa plec cu el nu are forta, daca merg pe drum putin inclinat, adica cobor, prinde viteza, pe drum drept sau cand urc merge incet nu are forta. as dori cateva sfaturi daca se poate. multumesc mult!

  Like

  • -Salut George , bine ai venit , trebuie sa insisti aspra 3 posibile cauze , si prin eliminare daca te pricepi poti stabili foarte precis cauza.
   – 1) Ar fi compresia motorului , aceasta este joasa , posibil pentru ca motorul se chinuie si nu tine relantiul , in panta el merge dar reduce forta tractiunii …vezi comprresia motorului…..
   – 2) Alimentare proasta , carburator ce lucreaza defectuos , reglaje proaste ,curata carburatorul bine vezi pagina carburatoru , si urmareste traseul de alimentare a acestuie sa fie inregula .
   – 3) Constatare la ambreaju centrifugal si variatorul de spate , cit si cureaua .
   -Acestea se fac in specialitate , daca nu ai idee citusi de putin , preferabil sa consulti un mecanic de specialitate .
   -Te mai asteptam sa ne spui cum au evoluat lucrurile .

   Like

 20. Pentru admin: Am un moped Atala Green 50cc cu motor Rizzato122 si carburator Dellorto 14/12. Porneste usor,merge bine la ralanti,nu se tureaza decat cu socul tras. Daca trag socul,se tureaza si trage bine.Daca iau socul,nu pot sa plec de pe loc. Carburatorul e curatat,furtunul de alimentare e plin,deci benzina vine,segmenti noi.Carburatorul e cu plutitor de plastic si nu are reglaj de nivel. Ce sa-i fac ?!! Va multumesc anticipat!

  Like

  • -Salut Sirbulescu Alexandru , aceste situatii se datoreaza aerului fals , posibil pierderi la carburator , sau unu din semeringurile de carter nu etanseaza , in general aer fals .

   Like

 21. Problema nerezolvata: la relantiu, cand las drujba aplecata pe partea dreapta se INEACA, se OPRESTE si porneste foarte greu. Daca este accelerata,la doborat arbori merge. In conditii normale, daca este oprita din buton/contact, porneste din PRIMA.
  DE CE SE OPRESTE LA RELANTIU CAND ESTE APLECATA PE DREAPTA SI PARALEL CU PAMANTU ? Mi s-a intamplat cand taiam lemne, am pus-o jos la relantiu si a cazut pe dreapta, s-a oprit singura iar de pornit dupa 10-15 sfori si 5-6 apasari de acceleratie si numai dupa ce am tinut-o cca. 1 min cu lama in jos.
  Problema aparent rezolvata. Drujbocu se accelera singur, am schimbat pompa de ulei, rulmentu cu ace-oala, melcu, am redus debitul de “aer” din jigleru “L”(rotit spre stanga), de benzina “H” (rotit spre stanga), jigleru “T”(rotit spre dreapta 2.25 ture ) si MERGE perfect la RELANTIU – nu se invarte lantu, NU SE MAI TUREAZA SINGUR decat cand ramane fara benzina.
  Este normal ? ca pe sait am vazut acest simptom generat de compresia in carter, semeinguri etc. ?

  3.Problema nerezolvata: motorul in sarcina merge uneori galopat, dar la RELANTI este ok-CONSTANT . CE ARE ?

  Mentionez ca am curata calamina din capul pistonului si din chiuloasa prin orificiul de la bujie inainte de toate.

  Pot sa pun un cilindru de 45, eu am unul de 43 cc ? Din mintea mea cred ca merge.

  Multumesc anticipat.

  Like

 22. prt admin! buna ziua am revenit si eu cred cu o intrebare cam dificila cu drujba mea Bolian:am segmentato am desfacut carburatorul complet de lam curatat.. am asanblato la loc am reusit de am pornito dar nu mai pot regla carburatorul.. tin sa mentionez ca porneste ff greu si cand a pornit nu mai am treaba cu ea merge foarte bine! dar cand o opresc se aude un fasait oare trage aer fals pe undeva?o fi oare de la furtunasul care vine de la rezervor la carburator?la carburator am reglajele L,H,T poate ma puteti ajuta inco data vas fi recunascator Va multumesc!

  Like

  • Pt teodorascu marius:
   1.Fasait-ul cred ca e de la rezervor, are o supapa/valva ce permite sa intre aer dar nu lasa benzina sa curga. Am patit si eu-era supapa infundata.
   2.Treaba cu pornitul greu: cred ca trebuie sa umbli la jigleru “L” rotestel putin spre dreapta

   Carburatorul este o componenta ce se regleaza in functie de uzura:
   A)”T” -il deschizi la maxim spre stanga
   B)”L” si “H” le strangi la maxim spre dreapta, cu ATENTIE
   D)”L” il deschizi 1.25 ture spre stanga si pornesti drujbocu
   E)Lasi utilaju sa mearga cateva minute 2-5 min sa se incalzeasca
   F)Rotesti de “L” spre stanga pana cand se opreste motoru si notezi pozitia,
   G)Rotesti “L” spre dreapta la pozitia initiala si pornesti drujba, o lasi sa mearga cca. 1-2 min .
   H)Rotesti “L” spre dreapta pana cand incepe lantul sa se invarta apoi il rotesti spre stanga la 1/2 din distanta intre pozitia unde se opreste si pozitia unde se invarte lantul.
   I) Pentru PROTECTIA CILINDRULUI rotesti “T” spre dreapta 2.25-2.5 ture de la pct de tangenta intre cui si clapeta
   J) Daca se invarte lantul rotesti “L” spre stanga putin pana cand nu se mai invarte lantul
   L)”H” il rotesti spre stanga exact pana in pozitia unde era “L” cand incepea sa se invarta lantu de la lit.H

   “L”-reglaj fara sarcina, RELANTI
   “H”-reglaj in sarcina

   ***Daca “L” este mult prea deschis (rotit spre dreapta) atunci in sarcina cilindru se incinge prea mult, adevarat ca drujbocu are o putere mai mare dar in final il doare si pe el si pe tine la buzunar.

   Like

 23. cauze relantiu instabil si oprire .
  buna seara am un motor de barca suzuki..de 5cai de care am fost foarte multumit este in 2 t dar am trecut pe unul de 4t acesta avand o problema grava la grup am revenit la pirma mea dragoste suzuki.acest motor nu a fost pornit timp de 3 ani.i am bagat benzina cu procent de 1.5 la suta ulei am plecat cu el si am mers ca de obicei la maxim.. cand am revenit spre mal(1,5 ore dus +6ore pauza)cam la jumatatea drumului adica dupa un mers total de 2ore in maxim a fost necesar o scadere de turatie la relantiu… acesta sa orpit …dupa lungi incercari cam 15min cu pauze la 5 min ca ma durea mana a pornit dar cu acceleratia la maxim. l am tinut turat la maxim pina la mal ca sa nu ptatesc iar aceeiasi problema cu pornitul… am ajuns acasa la rece surpriza relantiu instabil dar pornire foarte ushoara, se accelereaza fara probleme dar instabil relantiul si cu orprirea motorului..porneste doar daca ii scot bujia care este uda . mia fugit mintea la carburator si eventuale mizerii.. am curatat carburatorul dar acelleasi simtome.mentionez ca nu am jigleur decat pentru aer (cred ca e de aer e un jigler ascutit cu un arc pe elsi e in partea de admisie motor).sper sa nu va plictisesc asa ca vin direct la obiect
  1 carburator curatat(nu stiu cat de bine… in afara carburatorului e un singur jiler care nu are orificiu
  in exterior ci doar in interior 3 gauri laterale dar dispude in sig zac si dispuse crescator si o gaura in capatul jigleurului foarte finuta.. in interiorul carburatorului am gasit 3 jigleoare 2 dispuse stanga dreapta dar foarte mici cu o singura gaura si unul in mijcol ascuns dar lung. cam atat am gasit)
  2 bujie noua
  3 scanteie da foarte buna
  4 compresie (te doare mana dupa 4 incercari la sfoara)
  5 operatie reusita pacientul mort.

  porneste la sfert cand e rece sta cam 5 secunde si moare.acelasi lucru si cand e cald.
  daca il prinzi pronit si acelerezi trage bine motorul se acelereaza perfect,, cum l ai scapat la relanti
  gata… ai jumate de ora de sport pe langa el…
  care ar fi cauzele…??? va rog sa ma ajutati ca nu mai stiu incotro sa o iau..
  apropo am folosit ulei mai mult prima data ca am zis ca de 3 ani i ar fi necesar..pe el are lipit 1:100.
  dar e am bagat 1,5:100.ma speriat cineva ca trebuie sa il desfac pe tot sa il curat inauntru ca are calamina …adica tor motorul facut bucat si curatat.. adica ma refer piston camera de ardere si toate alea acolo ce se invarte… daca nu imi raspundeti sa siti ca nu ma supar …(motivul il inteleg am scris prea mult)

  Like

  • -Salut Stelica , s-a raspuns acestei intrebari de ceva timp , noi te-am asteptat cu un raspuns , raspunsurile sint fir de discutie , doar putina atentie si vezi raspunsu tau, iata…

   -Nu este problema cit scrii , poti lua o pagina intreaga , nici o grija.
   -Bine ai venit Stelica.
   -Aveti inca probleme cu carburatorul , curatarea unui carburator care a stat mai mult timp presupune o curatare mai eficienta , desmontati carburatoru , inlaturati tot ce poate contine garnituri ,desurubati jiglerele exterioare ,faceti bucati tot ce se poate desface .
   -Cumparati de la magazine cu piese auto carburol 1L si puneti toate componentele carburatorului intr-un vas de plastic rezistent la carburol , si lasatil pina mine zi , apoi trebuie suflat imediat , clatiti cu carburol curat , suflatil din nou , de 3-4 ori , montati carburatorul , apoi urmariti etansarea cu motoru sa nu traga aer fals.
   -Inlocuiti o bujie noua , si sa fie bujie rece , este o diferenta mare , faceti un amestec de 15g ulei la 1L de benzina , cumparati ulei rosu de stil , gradati uleiu , scoateti din rezervor tot ce aveti , cumparati benzina +98 ,bagati benzina , infiletati acel jigler la maxim , deschideti 3 ture , porniti motoru asa cum vrea el , si incalziti acest motor , apoi actionati la reglaju jiglerului , fin , aveti reglaj , si de relantiu , reglati si pe acesta , trebuie sa mearga daca nu ati umblat in alt loc.
   -Te asteptam.

   Like

  • salut.am avut si eu o problema de acest fel numai ca la mine mergea perfect la ralanti dar cand il bagam in sarcina pierdea puterea si se oprea.aceasta problema sa rezolvat dupa ce am schimbat semeringul de la arborele cotit.trebuie dat jos motorul de pe cizma si schimbat semeringul este simplu.mult succes

   Like

 24. -Salut Dl. Ion si bine ai venit , mesajul dumneavoastra apare dupa citeva zile , deoarece , ati adaugat in mesaj o trimitere catre un alt site ce nu are nimic in comun cu Discutii100ro_motoare 2 timpi ,mesaju dumneavoastra a fost catalogat spam (rau intentionat , pentru a face publicitate) , ne pare rau pentru cele intimplate ,dar este bine sa cititi termeni si conditii.

  Like

 25. pt admin.este al doilea post nu stiu de ce nu a aparut primul .no problem.mai scriu o data.(al doilea ptr admin).am un motor mercury 15cp 2t care nu mai vrea sa mearga.adica in gol se tureaza fara nici o problema la maxim dar in momentul cand il bag in viteza si accelerez moare daca nu il scot repede din viteza se opreste sau daca nu apuc sa trag soclu.cu soclu tras merge totusi putin gatuit dar merge.am curatat carburatorul l-am tinut in carburol am schimbat garnitura la pompa de sprit ca dadea pe dinafara degeaba,compresia o are la ambele pistoane la 9.rezervorul l-am curatat,filtrele sunt curate.la para este o problema ca supapele nu tin cum trebuie dar mi sa spus ca nu conteaza ca motorul dupa ce porneste para nu mai are nici un rol si motorul porneste numai daca-i arat cheia

  Like

  • -Pai sa vedem Dl. Ion , un carburator in 10 minute nu faci foarte mare lucru,citeva ore este necesar sa stea acoperit de carburol, la 1-10 minute sint sprayuri speciale cu care sufli si inmoi in acelasi timp.
   -Apoi trebuie sa suflati cu presiune de aer bine toate orificiile.
   -La membrarea carburatorului , urmariti inchiderea sa fie buna , sa aveti un nivel bun de benzina in camera de nivel.
   -Motorul dv. are aer prea mult si putina benzina , dv. spune-ti ca trebuie tras socu , deci cumva echilibrati ce vrea motoru.
   -Vedeti camera de nivel al carburatorului ( putina benzina , amestec sarac , aer mult ).
   -Vedeti etansarea carburatorului cu motoru ( sa nu traga aer fals ).
   -Vedeti sursa de alimentare a carburatorului ( furtune gituite,filtru infundat, traseu benzina pina la carburator).
   -Practic aceasta pompa de sprit de ajuta la accelerarea brusca , cind motoru este accelerat constant sa zicem la 4000 de rot/min ca asa vrei sa mergi , aceasta pompita iese din circuit , pompita va fi anclansata doar in accelerari , nu si-n acceleratia constanta , deci trebuie urmarita si aceasta .
   -Posibilitatea este ca acest motor in traseul de trasmitere a fortei motoare printr-un grup de pinioane (cutie de vitezze) sa piarda forta motoare pina la elicie ,urmariti asta cu ajutoru unui mecanic specialist in cutii de viteze , noi nu ne ocupam pentru aceasta parte , discutam doar pentru motor2T .
   -Va mai asteptam.

   Like

   • buna,am revenit ca sa va spun cum sa rezolvat problema mea.carburatorul se prinde in doua prezoane de opt de motor dar intre carburator si chiulasa este o pesa cineva ia spus pian are patru lamele de admisie pe ea.ei,garnitura dintre acest distantier si suport cu lamele(poate ami spui si mie cum se cheama te rog)era terminata vechiul proprietar a umblat acolo si in loc sa o schimbe a pus silicon si a lasato asa rupta.si saraca a dus si ea cat a putut.dupa ce ai spus de etensare m-am uitat la aia de la acrburator si norac ca am vazut silicon ca altfel…………la pus si negru!gata va las.sanatate si numai bine la tot respect pentru ceea ce faceti d-le cristian

    Like

 26. Am un motor mercury 15hp 2t.motoru porneste fb.se tureaza fb in gol dar cum bag in viteza si vreau sa accelerez se opreste. Daca trag socu merge mai bine dar tot parca l-ar gîtui cineva. Am desfacut carburatorul am schimbat garnitura la pompa de sprit, era gaurita si dadea pa afara. Degeaba compresia o am la ambele pistoane la 9.daca ma poti lamuri va rog un raspuns.

  Like

 27. Buna ziua. Am un motor Mercury 20hp pe care l-am cumparat nu de mult. La prima proba pe apa am observat ca la acceleratie maxima motorul nu se tureaza de tot, ramanand undeva pe la jumatate si implicit forta scazuta. Dar accelerat la maxim din cand in cand zmucea ca si cum ar vrea sa plece dar doar pentru o secunda. Am cumparat un kit de carburator si am curatat carburatorul schimband si toate garnuturile din el. Acum incerc sa-l pornesc si nu mai vrea decat ca da asa porneasca si se opreste. Am plecat de la minim la juglorul de relantiv cel cu arc si am dat minus plus la aer dar degeaba, cateodata sfoara se intareste si nu mai pot sa o trag. M apoate ajuta cineva cu un sfat,, compreaie pe cilindri 1,117psi 2,115 psi.

  Like

 28. Buna ziua !Detin un motor yamaha 2t 4 cp ce se intampla : dupa o perioada lunga de stationare porneste la prima sfoara ,dupa ce il folosesc nu conteaza timpul si pe urma il opresc nu mai porneste indiferent daca are sau nu socul tras ,ce am observat daca mereg cu el si opresc alimentarea cu benzina si astept pana se opreste singur la urmatoarea pornire nu mai am probleme
  ,daca il opresc normal de la buton la urmatoarea pornire bujia este uda,intrebare :cum poate ajunge benzina sa ude bujia din carburator in stationare? multumesc,o zi buna

  Like

  • -Salut bine ai venit , aceasta problema este data de carburator ,aceasta cauza a porniri greoaie si a inecului apare cind un motor este tinut pe o perioada de timp mai indelungata cu benzina in carburator si in rezervor ,degradind cuiul pontou si membranele carburatorului cit si furtunele , este indicat o curatare a carburatorului si urmarirea etansietati cuiului pontou , vezi pagina carburatorul , apoi cu siguranta va merge, te mai asteptam.

   Like

 29. Buna ziua.Am o problema cu o motocoasa husqwarna R 125,am luat-o cu imprumut de la un prieten.Motorul la rece pornea bine,apoi dupa un timp de functionare normala se opreste din senin,repornind foarte greu cateodata sau foarte usor urmat de oprire aproape instantanee.cand incerc sa repornesc da semne de pornire dar nu o ia,nu da rateuri in toba sau carburator si bujia nu e uda.Nu mai stiu ce sa-i fac,va rog dati-mi niste sugestii.

  Like

  • -Eu zic sa incercati prima oara inlocuirea bujiei , macar imprumutata de proba , exista aceste simptome in 80/1oo din cazuri cund bujia face necazuri , identic cu ce ne spuneti dumneavostra , va mai asteptam sa ne spuneti daca dupa inlocuirea bujiei simptomele sint identice sau au disparut .

   Like

 30. Salut. Am rezolvat problema la yamaha am curatat tot-carburator, rezervor, pus filtru de benzina, am gasit documentatie pe forumuri straine si am pus aprinderea la acel semn, am reglat si nivelul si cel mai important bujie NOUA dar modelul ce spune producatorul . Bujia influenteaza foarte mult functionarea. Va multumesc pentru sfaturi si ajutor. O zi placuta.

  Like

  • -Salut , bine ai venit , din pacate da , ori o amesteci tu dupa reteta producatorului , ori foarte multe motoare de generatie mai noua au pompa de ulei care injecteaza ulei odata cu benzina , acesta amestecindu-se cu benzina prin absortie .Cine stie poate sint fabricate ceva noutati 2Timpi cu supape , si baie de ulei , ceva de genu , dar nu am vazut inca cu ochii mei , teorii da am vazut .
   -Multumim pentru alaturarea in mica noastra comunitate , te mai asteptam.

   Like

   • Cred ca supape la motorul in 2 timpi complica mult constructia lui insa se poate rezolva problema alimentarii si a noxelor emise prin alte modificari ale motorului in 2 timpi. Problema e ca nu stiu daca ar fi cineva interesat de aceste modificari

    Like

 31. de fabrica aprinderea (magnetoul) are un semn (liniuta) care se alineaza cu bloculmotor. aprinderea este electronica CDI. aceasta se regleaza sau trebuie sa fie la semnul respectiv? *gaurile la magnetou(stator/bobine) sunt ovale. amestecul l-am facut cu ulei stihl 100 ml/5 Litri cum scrie pe prospect si ulei petron 2T 150 ml/5 litri (benzina 99).Carburatorul l-am curatat cu carburol si spray degresant. cuiul pontou inchide test: invartit carburatorul invers si facut vacum, nu scapa.), jigler curat nici o impuritate in carburator. am mutat mai jos tija care inchide benzina (cea de pe cilindru(clapeta) acceleratie, am dat nivel mai mic, si reglajul de aer aproape ca nu influenteaza deloc functionarea motorului. Are filtru de aer, este curat este tip burete, carcasa filtru de aer este intreaga, am inteles ca este esentiala si ea. Maine imi vine o bujie pe original NGK ca am inteles ca si ea este importanta dar nu cred sa influenteze nefunctionarea motorului char asa. Am incercat cu diverse buji 5-6 modele dar simptomele sunt identice. Dupa ce pun bujia noua, voi mai desface carburatorul, il las la inmuiat si o curatare si verificare foarte amanuntita. si voi mai lua din avans. Nivelul cat trebuie sa fie? cati mm sub supraplin ? Daca avea avans prea mare nu dadea rateuri in carburator/ admisie ? nu ii da scinteie inainte sa ajunga pistonul sus ?( inainte ca fusta pistonului sa inchida admisia) eu i-am dat avans putin 2-3 grade.

  Like

  • -Aceasta liniuta , cum spui tu , este un semn pentru reglarea avansului , daca reglezi in sensul de rotatie al motorului , se da avans , invers rotatiei arborelui , se ia din avans , presupunind ca motorul este bun , eventual nou , semnele trebuie sa fie continuie .
   -Nu cunosc informatiile pentru toate tipurile de carburatoare , cum se regleaza camera de nivel , de obicei se regleaza la 2/3 din volum , adica sa fie 60/100-80/100 din camera de nivel , nici o data plin ochi , acest reglaj eu il fac cu carburatorul jos , si atasez provizoriu capacul camerei de nivel , apoi vad ce constanta am .
   -Te astept cu raspunsuri sa vada si cititorii daca ai rezolvat aceasta problema sau nu.

   Like

 32. -Salut bine ai venit , din cite spui tu , in primul rind motorul tau merge cu un avans prea mare , spune pocnetele pe esapament ,apoi motorul merge foarte necat , reteta de amestec care este , ce anume faci tu , cum prepari aceasta reteta , spui ca carburatorul tau are doar un reglaj , ok nu este nici o broblema dar dupa cum spui tu , acesta nu functioneaza , ai curatat carburatorul cit de bine ai facut acest lucru si cum , vezi pagina carburatorul ,ai verificat etansietatea carburatorului , este ok..? Filtru de aer are , cit de curat este acesta , este foarte important pentru aspiratie .
  -In primul rind mai ia un pic din avans , este mult , curata acest carburator ca recomandarea din pagina carburatorul , vezi garniturile acestuia sa fie bune , cuiul pontou sa inchida bine benzina cind camera de nivel sa umplut , numara rotatiile jiglerului de reglaj la starea actuala pina la desurubarea totala , si inmoaiel cu jiglerul scos , foloseste macar carburol daca nu ai decanol care este ceva mai tare , dar de multe ori bagubas , depinde de carburator , sufla cu aer bine bine toate gaurile si gauricile acestuia , inmoaiel din nou repeta operatia , de suflare cu aer , monteaza cu grija , verifica garniturile de fixare cu motorul , curata bujia , si o sa mearga struna , insista cu motorul un pic cit de cit cald , sa faci reglajul carburatorului , acesta cind functioneaza se simte considerabil distorsionarea bunei functionari a motorului .
  -Te mai asteptam sa ne spui cum au evoluat lucrurile , asteptam si un cititor poate are ceva sugestii pentru tine.

  Like

 33. Salut. detin o yamaha dt 125 10v 2 timpi. am reparat motorul rulmenti ambielaj, semeringuri , garnituri, schimbat pistonul si alezat cilindrul. Pistonul original era de 56 mm am pus de 57 mm. Simptomele care le prezinta sunt: putere scazuta, nu poate sa plece de pe loc doar incet din ambreaj. Scoate fum mult. Merge bine doar la relantiu aproximativ 1000-2000 ture. se accelereaza doar incet, si pina la aproximativ 3000 ture daca accelerez brusc se opreste. da rateuri in toba, multa benzina nearsa. am incercat cu diferite uleiuri si amestecuri, benzina 99 simptomele sunt aceleasi. aprinderea este la punct, am incercat sa ii dau putin avans simptomele aceleasi.carburatorul are doar un surub de reglaj benzina si un surub pentru relatiu(cursa silindrului din carburator) am incercat sa reglez carburatorul dar fara succes, problemele persista. motorul l-am cumparat defect si a fost umblat la fiecare reglaj. ce probleme ar putea avea? ce sa mai verific ?

  Like

 34. Buna!!!! am o nemultumire..crossul meu nu prinde viteza, nu trage (yamaha dt 125), nu functioneaza deloc bine, merge greoi si cand dau la panta nu mai vrea sa traga…o fi din cauza uleiului din amestec. Mentionez ca am pus 22 ml ulei (din ala rosu de S German) la litru de benzina..sa fie asta una din posibilile cauzei?! Cît ulei se pune la un litru de benzina? Multumesc!!!

  Like

  • -Exista situatii cind motoarele isi reduc puterea , din cauza uleiurilor proaste , cit si daca este mult si bun , arderea combustibilului este redusa , detonare slaba , chiar daca exista compresie , uleiul nu arde in totalitate .
   -In general prin toate manualele motoarelor in 2T nu am vazut mai mult de 2%/L , rar sa intimplat sa vad 25 de garme de ulei pe litru de benzina , in schimb am vazut foarte multe cu 1,5%/l SI CHIAR si 1%/L , eu spun sa reduci uleiul la 20 de garme si sa incerci din nou , apoi dane de stire , cum sta situatia.

   Like

 35. pentru admin! am mai revenit cu o problema la drujba si poate ma puteti ajuta!problema e cu lantul.cand e oprita si invart de el cu mana are un punct unde se slabeste si daca continui se intareste care sa fie problema?mam uitat la rotita care antreneaza lantul si e ok!

  Like

  • -Salut , am doua raspunsuri pentru tine , si trebuie urmarite sa vezi daca sint sau nu cauza galoparii lantului ….
   -Prima care ar putea genera astfel de situatie , ar fi lantul care are pinteni de antrenare si ar putea avea uzura , citiva dintre ei , depinde , aceasta se vede daca la o invirtire totala a lantului se intinde o singura data , apoi merge normal , este lantul.
   -Lama spre virf are o rotita conducatoare , aceasta la fel face cu lantul , dar ca sa-ti dai seama daca este aceasta de vina , la o invirtire totala a lantului , si aceasta intindere se repeta dupa trecerea a 5 – 8 pinteni , mai des , este aceasta rotita de vina.
   -Trebuie urmarit daca ungerea exista la lant , daca intra uleiul pe canalul lamei , si este condus de pinteni lantului spre virf , daca folosesti un ulei prea gros , iese putin si greu mai ales cind este frig .
   -Lama se curata cu ajutorul unei pile dreptunghiulare in cant , pentru a indeparta uzura creata de lant , de fiecare data dupa taiere , se curata canalul lamei si orificiul de propagare a uleiului in canalul lamei , unele lame au un mic orificiu pe lama unde este rotita conducatoare de la virf , aceasta este facuta pentru a suplimenta ungere la rulmentului rotitei , de cite ori poti face asta este bine .
   -Verificarea ungeri se face cu motorul ambalat si se tine lama la aproximativ 5cm – 10cm fata de sol sau un lemn pentru a vedea mai bine , aproximativ 30 secunde , si se vede o dira lasata prin stropire de catre lant , daca aceasta se face este ok ungerea .
   -La prima pornire nu se baga drujba direct in lemn , se acelereaza , si se urmareste sosirea uleiului apoi te duci si tai lemne , asa eviti uzura lamei , rotitei de angrenare , lantul , prematur .
   -In ce priveste nelamuririle care , daca mai sint , alaturate in continuare impreuna cu prieteni tai pentru a discuta si raspunde acestora.

   Like

 36. ptr admin am remediat problema cu relantiul.. am mai slabit surubul cu litera T si acum merge struna cand iau mana de pe acceleratie lantul instantaneu se opreste.Va multumesc frumos pentru ajutor in legatura cu intretinerea si cu amestecul de combustibil! am sa va trimit si niste poze cu motorasul cat de curand .incodata va multumesc!

  Like

  • -Multumim si noi pentru interesul acordat acestui site blog , te mai asteptam impreuna cu prieteni , sa ne spuna si ei daca au intimpinat dificultati cu motoarele in 2 timpi pe care le detin si cum au remediat problema .

   Like

 37. am desfacuto acum si se invarte oala cu pinionul foarte usor nu se agata nicaeri dand semn de blocare sau ceva.. acum nu ramane decat sa o dezavansez de la reglajul T cred nu?

  Like

 38. buna seara ! am si eu o inrebare pentru dumneavoastra si poate ma puteti ajuta: am cumparat o brujba zilele trecute noua din piata de la moldoveni,marca Bolian .Bun am facut rodajul am taiat de mai multe ori cu ea dar acum a inceput sa se invarta lantul fara sa o accelerez!nu stiu exact de unde sa o reglez ! sper ca mam facut explicit si ma puteti ajuta a si inca ceva cam cati mililitri de ulei sa pun la un litru de benzina ? va multumesc

  Like

  • -Da , aici de fapt presupune intretinerea acestei drujbe , de obicei lantul se invirte cind intra abundent firizar in ambreajul centrifugal si ramine atacat cu oala acestuia , se demonteaza capacul protector , se demonteaza lama si se curata foarte bine ambreajul centrifugal , apoi se constata daca pinionul de lant se invirte liber fara sa fie atacat cu motorul , deci prin invirtire sa nu puteti invirti motorul el trebuie sa se invirta liber.
   -Daca acestea sint cum am mentionat se monteaza la loc si se regleaza intinderea lantului , acesta nu trebuie sa fie prea intins nici prea moale , seridica de la mijlocul lamei si se constata o distanta intre baza dintelui si lama 5 milimetri , nu mai mult , deci baza dintelui , nu pini de ghidaj , baza dintelui atentie la ce spun.
   -Daca toate sint bune si este cum am spus , ar trebui sa mearga struna , daca nu cumva sa produs o defectare a ambreajului , rupte arcuri , sau rola cu ace de pe lagarul acesteia defectuasa , sau altele , a se constata cu precizie .
   -Va mai asteptam sa ne spuneti cum au evoluat lucrurile , si poti consulta pagina foto motoare in 2 timpi , si ne trimiti si tu poze cu motorasul tau.
   -Reteta de amestec este foarte disputata de toata lumea pentru motorul in 2 timpi , de obicei producatorul va da reteta stas , si marca uleiului , eu va recomand sa folositi ulei de la marca germana renumita S si sa folositi 20ml /L , care eu folosesc de peste 15 ani cu succes.

   Like

 39. Buna,ma puteti ajuta si pe mine daca se poate.Am un Piaggio Bravo si cam face pe nebunul in ultima vreme.Deci porneste,merge la relanti ma sui pe el merge doar incet,cand accelerez moare.Pot merge pe el dar numai incet.Am curatat carburatorul,benzina e ok.Filtrul de aer e nou.Nu imi pot da seama ce are.O zi buna

  Like

  • -Bine ai venit , de cit timp face aceasta , sa manifestat brusc , sau treptat aceasta reducere a puteri , de acceleratie ….?
   -Iata ce trebuie sa verifici mai intii , desmontezi toba de esapament , apoi priveste orificiul de evacuare a cilindrului sa nu fie opturat cu calamina , daca da se curata , pornestel 10 secunde fara toba .
   -A se verifica compresia motorului daca mai este sau nu , compresia scazuta uneori manifesta ce spui tu ca face .
   -A se urmari etansietatea carburatorului sa nu ia aer fals .
   -Bujia daca este una buna si sa fie bujie rece ( nivelul electrodului central sa fie cu nivelul filetului ) .
   -Functionarea motorului buna , sa zicem , ar putea avea probleme ambreajul centrifugal , sau variatorul daca are , sa existe probleme de frinare .
   -Asa dar urmareste acestea si vezi , apoi te poti intoarce cu un raspuns sa cunoasca si cititori nostri , daca ai rezolvat problema.
   -Iti multumim pentru vizita , si poti de asemenea sa cunosti si pagina foto motoare in 2 timpi.

   Like

 40. pentru ADMIN salut am si eu o honda am cumparat.o acum 2 luni, a mers foarte bine pornea la automat din prima tragea perfect nu am avut probleme. intro zi am plecat cu ea si am ramas fara benzina iam dat de foarte multe ori la automat pentru ca nu am stiu ce are dupa ce miam dat seama iam bagat 2 l de benzina am impinso putin pentru ca avea bateria moarta si a pornit imediat.. dupa ce am mers cu ea cateva minute sa oprit si nu a vrut sa mai porneasca. iam scos bujia erea uda am arso si dupa lam impis …a pornis foarte greu si acum scoate fum mult nu trage deloc ma rog de el si daca il opres trebuie sa il imping iar . as vrea si eu un rasp te rog daca e posibil la id costy_tibicv9. rog seriozitate.!!

  Like

  • -Bine ai venitn in comunitatea noastra , ai incercat sa inlocuiesti aceasta benzina cu una curata , si un ulei de calitate , si sa incerci a 2-a oara …?
   -Ei bine , de multe ori , atunci cind , raminem fara benzina , in rezervor , avem toate sansele , ca sa vina in carburator mai multi aditivi din benzina , care cu timpu se separa din benzina si se astern pe fundul rezervorului , acestia sint fortati sa iasa spre carburator, fiind mase ceva mai dure si viscoase , ajung in jiglajul carburatorului chiar in prima camera ar putea bloca cuiul pontou , producind dereglaje carburatorului.
   -Nu ati procedat corect arizind bujia , o afumati , si asterneti o pelicula de carbon care slabeste scinteea , prin scurcircui pentru ca acest carbon in curenti mari are proprietati conductive .
   -In general aceste situatii sint produse de un amestec prost , benzina proasta , chiar apa in benzina , bujie de calitate slaba , un ulei slab la ungere si care arde greu in amestec , uleiurile de proasta calitate chiar pot produce dereglaje in carburator , sau chiar mersul motorului .
   -Chiar la inlocuirea benzinei , puteti observa ca motorul nu merge bine , da se poate , pentru ca puteti avea obturate canalele jiglajelor , sau partial obturate , se poate incerca desurubarea jiglerelor cu motorul pornit , rotire spre ambele snsuri , dar nu uitati in ce pozitie initiala a fost , numarati turele jiglerului , si se poate sa obtineti o curatare superficiala a canalelor.
   -Dca dupa cele de mine spuse mai sus nu reusiti sa stabiliti diagnosticul va rog sa reveniti cu detalii mai amanuntite .
   -Multumim pentru alaturarea in mica noastra comunitate.

   Like

 41. pt.admin mi sa oprit motorul din mers.. sa fiu mai explicid si setul nu mai era bun,la inceput mi a dat ca un fel de intrerupere nu stiu daca a fost din curent sau alinentare a mai mers cativa metri si s a oprit de tot la inceput m am gandit ca este carburatorul am cumparat carburator nou am pus set nou mi a pornit a mers bine dar dupa cateva minute de mers nu a mai pornit porneste f greu dar dupa ce porneste merge bine daca se raceste si sata mai mult de 30 minute nepornit iarasi porneste f greu scateia este buna carburatorul nou si nu mi dau seama de ce nu merge poate sa fie din aprindere sau carburator,compresia este f buna…

  Like

  • -Bun venit , Luciane , dane un detaliu despre ce motor ai , in primul rind , apoi hai sa o luam cu inceputul daca spui ca ai pus set nou la acest motor .
   -Ai controlat semeringurile de carter , ai controlat rulmenti , daca da si ai schimbat acestea , rulmenti de calitate si originali nu sint capsati , practic vezi bilutele ce se rotesc .
   -Pistonul este montat corespunzator …? pe partea de sus are insemnata o sageata , aceasta iti arata ca trebuie orientat catre fereastra de evacuare { esapament } .
   -Segmenti sint normali sau insemnati , superior inferior , ai montat corespunzator…?
   -La deschiderea carterului se verifica canalele suplimentare de ungere , apoi la montare se verifica centrarea ambelajului , echidistant cu pereti carterului si suncile ambelajului.
   -Garniturile sint de calitate la cilindru , chiuloasa .
   – Carburatorul are un furtun cel care duce la benzina si unu suplimentar ce duce la o supapa cu vacum care pe baza compresiei de la motor , se va deschide benzina , acestea se verifica daca sin ok depinde de ce motor ai , a se verifica.
   -Motorul se invirte usor fara bujie , daca nu inseamna ca ceva agata , si acest motor descarca energie termica mai mare de cit ar trebui , si poate deregla punctul schinteei , prin dilatarea termica .
   -Bujia este de calitate…?
   -Carburatorul este reglat corespunzator ..? Se alimenteaza cu benzina , destula…?
   -De ce mentionez cele de mai sus …? Pentru ca , daca un motor nu mereg lejer fara bujie , sa poti invirti cu mina foarte usor arborele , ceva agata , sau ceva in linia motorului nu este bine montat , si de aceea va porni greu foarte greu.
   -Carburatorul ne da de furca de cele mai multe ori , a se cauta etanseitatea , si alimentarea acestuia , apoi daca intre carburator si cilindru exista supapa de sens pentru amestec { muzicuta } cum se mai spune , vezi daca aceasta este sau nu blocata , sau lamelele cascate .
   -Acum depinde si de ce motor ai .
   -Succes la remediere , si te mai asteptam sa ne spui cum ai rezolvat .

   Like

 42. -Bine ai venit in mica nostra comunitate , factori care produc acest defect are mai multe radacini , si anume , bujie defectuoasa , carburator care nu are controlat nivelul de benzina si da in exces amestec , aprinderea nu este montata corespunzator , nu semnifica daca avem scintee trebuie sa porneasca si motorul , compresia acestui motor este buna …? E ste montata aprinderea de catre un expert …? Cind a fost verificat ultima data carburatorul…!!!
  -Prima incercare este de a obtura benzina sa soseaca catre carburator , se scoate bujia afara , se da la pedala de pornire sau demaror sa arunce din carburant afara , sa se usuce cumva in interior setul motor , apoi se monteaza o bujie corespunzatoare , si cit se poate noua , apoi se incearca pornirea , daca porneste cu ce are in carburator , avem de afaceri cu un carburator defect , daca nu porneste , avem de afacere cu timpul scinteei , care poate fi distorsionat chiar de montarea aprinderii , atentie cum sa montat aprinderea .
  -Multi inca fac confuzie intre aprinderea electronica si CDI , care sint doua complexe electrice diferite , tu ce ai schimbat…?
  -Asadar daca te-am ajutat cumva , poti sa consulti si celelalte pagini ale motorului in 2 timpi , si nu numai un mecanic de specialitate pote fi de ajutor , te mai asteptam sa ne spui cum au evoluat lucrurile.

  Like

Intreaba pe blogsite

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s