Simptome

Img. Set motor componente gripare

Simptome  remedieri

Acest grupaj de simptome este orientativ pentru a te ajuta  sa stabilesti cauzele nefunctionarii motorului tau.

-ATENTIE …Nu este recomandat a face experiente , consulta un mecanic de specialitate in cazul in care nu obtii un rezultat imediat .Acest grupaj este facut in mare , cauzele evoluind de la tipul si marca motorului , cauzele sint multiple si se stabilesc de catre specialisti , daca doresti ca motorul tau sa se incadreze in parametri de functionare lasate de proiectant , respecta aceasta atentionare.

Pornirea drujbei detalii

Drujba

-In general putem avea simptome comune care sint provocate de diferite surse ale motorului , si anume bujia , carburatorul , alimentarea proasta , curent cu intreruperi , bobina de inalta tensiune defectuoasa, platina defectuasa cind avem , chiar si benzina proasta cu un ulei prost ne da de furca de cele mai multe ori.

-Dar hai sa incepem cu combustibilul si reteta acestuia de amestec sa vedem ce anume face , si apoi noi sintem tentati sa credem ca avem probleme cu motorasul nostru.

-Dupa cum am mentionat in articolele acestui blog reteta de amestec este data de producator si tot de producator este ales si uleiul de amestec , asta in cazul in care licienta este proprie folositi doar pe acela , asa cum cunoastem 2 marci de renume una Germana iar cea lalta Suedeza au uleiul propriu pentru amestec. -Sa stabilim o regula uleiul pentru motoarele in 2 timpi poate fi si el de marci proaste , asadar cautati cu atentie coeficienti de ungere cu grad inalt rezistent in turatii mari si temperatura mare.

Masura in grame ulei
Msura in grame/ulei amestec

-Important este dozajul de ulei la un litru de benzina , pentru ca acesta daca nu este resepectat poate imbatrini setu motor prematur, daca este prea putin uzura este rapida , daca este prea mult duce la functionarea proasta a motorului si depunerea de calamina in motor.

-De multe ori bagam un ulei prost in benzina ce se omogenizeaza mai greu cu benzina , sau de multe ori dupa un repauz el se separa din benzina , noi incercam pornirea carburantul bogat in ulei intra primul in carburator , de o data motorul merge prost , carburatorul nu asculta accelerarea , jiglaj infundat , aer abundent , combustibil bogat in ulei , fum mult , pocnete , bujie umeda , pe toba iese carburant negru .

-Iata ce poate face nerespectarea amestecu-lui si uleiul adegvat.

Piston gripat Recuperat
Piston gripat ars

-Desigur ca vrem ca nu vrem setul motor se uzeaza , segmentii acestuia se subtiaza , scade cota cilindreie , apoi motorul nostru porneste greoi , lipsa de forta , uneori umezeste bujia pentru ca lipsa compresiei duce la aprinderea amestecului foarte greu , bujie afumata , lipsa de relantiu sau relantiu instabil , motorul merge galopat , iata alte simptome.

Bujia motor 2timpi
Bujia

-Bujia proasta aduce nereguli in buna functionare a motorului , lipsa pornire , mersul galopat , ardere proasta , ba chiar lipsa de scintee la contactul cu amestecul.

-Semeringurile de carter , foarte importante in inchiderea compresiei inferioare , daca acestea sint foarte slabe , consumate , arse , motorul merge doar in turatie mai inalta , relantiu inexistent , putem regla carburatorul in toate modurile relantiul nu se poate stabili , manifestare in turatii neregulate ( accelerare de una singura ) , aer fals .

Carburator/clapeta aer vezi
Carburator/clapeta aer

-Etanseitatea carburatoru-lui pe motor , iarasi foarte importanta , pentru ca se absoarbe aer fals , turatii inalte , motorul nu poate fi controlat , oprire brusca , inec cu carburant , pornire greoaie.

-Jocuri in linia axiala a setului motor ,simptome sint ardere proasta , uneori dereglarea punctului de aprindere in functie de jocurile existente , mers neregulat , batai in accelerare , descarcare termica mai mare decit de obicei , oprire brusca .

….CONTINUARE

124 thoughts on “Simptome

    • Salut Lepadat Ion , in ce te priveste cind a fost curatat ultima data carburatorul , aveti probleme de carburatie , in situatia data carburatorul nu lucreaza bine , consumul la turatie inalta este afectat , iar cel de mers in gol este bun . Consulta pagina carburatorului daca crezi ca te pricepi , daca nu consulta un specialist sau service specializat moto2timpi.

      Apreciază

Intreaba pe blogsite

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s