Aprinderea

Img.Cea mai simpla aprindere

Aprinderea motoare 2 timpi

-Este complexul electric sau electronic dupa caz  care ne furnizeaza curent pentru bujie , cit si pentru auxiliare , becuri , acumulator , claxon …e.t.c , dar asta o sa vedem in continuarea acestui articol  .

Img.Cea mai simpla aprindere

Momentu in care apare scinteea

-Cea mai simpla aprindere care o putem intilni, este de obicei la drujbe ( unele modele ) o bobina , cu miez de fier  ,  in care avem bobinate doua straturi de sirma de cupru , primar care ne genereaza un curent , si cel de al doilea strat care se numeste ridicator de tensiune , desigur noi nu vedem acestea , pentru-ca este capsata , iar pe volanta avem un miez magnetic , care atunci cind intilneste miezul de fier al bobinei , produce un impuls electric in primarul bobinei , si prin ridicator , este transmis bujiei .

-ATENTIE …Nu este recomandat a face experiente , consulta un mecanic de specialitate in cazul in care nu obtii un rezultat imediat .Acest grupaj este facut in mare , cauzele evoluind de la tipul si marca motorului , cauzele sint multiple si se stabilesc de catre specialisti , daca doresti ca motorul tau sa se incadreze in parametri de functionare lasate de proiectant , respecta aceasta atentionare.

-ATENTIE …nu exista senzori pe aprindere , momentul este dictat de magnetul permanent situat pe volanta atunci cind intilneste bobina .

Img. Descriere componente aprindere electronica

Aprinderea electrica

-De obicei acestea nu au reglaj de avans , fiind fixe au alese corelarile cu punctul de aprindere a scinteei la timp.

-Se discuta pe internet sau se intreaba cind apare schinteea , dragi cititori , prieteni , ea este aleasa sa apara cu citeva zecimi inainte de a termina pistonul cursa spre PMS de obicei acest interval este ales intre 2 si 4 zecimi de milimetri ( avans ) a ruperi ( momentul cind intilneste magnetul bobina ) pentru ca aici vine in sprijin pentru noua cursa , contragreutatea de pe suncile bielei .

-Daca ar fi mai repede amestecul sar aprinde prea de vreme , putem observa aceasta cind motorul tuseste pe carburator, prea tirziu  amestecul deja iese pe esapament si se aprinde pe evacuare , la fel  motorul tuseste pe  toba , sau pocnete  pe toba , dar acestea doua pot aparea si din cauza jocurilor la motor ( set necorespunzator , joc in linia axiala ) care deregleaza punctul scinteei.

Img. Aprinderea cu platina si condesator

Aprinderea cu platina

-Aprinderea  mai poate contine bobine suplimentare care , produc curenti suplimentari , pentru  anexele cu care sint inzestrate motorete , motociclete…e.t.c.

-Putem inca intilni aprindere cu platina , si platou mobil  ( rotire stiga dreapta pentru stabilire punct scinteiei ) la care reglam platina in felul urmator , se urca platina pe cama ea se deschide , se ia o lera de 0,20 pina la 0,40 se introduce intre contactele acesteia , se slabeste partea fixa , ea se inchide pe lera , apoi se stringe la loc . Dece acest interval , se poate experimenta acest interval pentru-ca ajuta la producerea unei scintei pure albastruie si organizata . din platou , se ajusteaza avansul motorului cind sa apara schinteia , daca rotim in sensul de rotatie a motorului dam avans , invers luam din avans , deci poate fi controlat punctul de aprindere a scinteiei .

Img aprinderea platina si condesator

Aprinderea cu platina

-De regula avansul este reglat cu ajutorul unui comparator situat intr-un dispozitiv care se infileteaza in locu bujiei , se stabileste PMS , si se observa deschiderea platinei cu 0,2 sau 0,4 zecimi inainte de a incheia cursa pistonul. Din platou facem ajustarea.

-Asadar dragi cititori , daca interesul vostru pentru acest articol  este sporit , nu ezita sa ne scrii , pune o intrebare , consulta ACASA , iar daca doresti imbunatatire pentru acest articol scrie inaintea  intrebarii tale  pt.Admin , si vom continua discutia acestui articol aici pe discutii100ro.

150 thoughts on “Aprinderea

 1. Salutare la toata lumea, am si eu o intrebare putin mai delicata am un motor de barca de 5.5 hp in 2T pe platou am 2 bobine cu tolele in forma de “E” aproximativ, prima intrebare ar fi cu ce bobina credeti ca as putea sa inlocuiesc bobina strapunsa pentru ca modelul original nu am reusit sa il gasesc nicaieri de vre-o 5 ani?… a doua intrebare ar fi care este momentul in care se produce curentul intre bobina si magnet ? momentul cand intalneste primul capat de tole sau cand intalneste miezul tolelor? si daca nu cam ce variante ar exista sa inlocuiesc toata aprinderea cu o aprindere electronica?

  va multumesc anticipat si astept raspuns

  Like

  • Salut Radu bine ai venit , din spusele tale reiese ca ai un motor in 4 timpi si nu este in 2 timpi , aparent arata la fel , Folosesti ulei de amestec intr-un rezervor mai mic si benzina a parte ..? Daca uleiul il bagi in motor atunci discutam despre un motoras in 4 timpi . In ce te priveste aprinderea te pot ajuta mai mult daca trimiti poze cu aprinderea ta pe adresa de Email din Pagina Contact , sau imi dai detalii despre marca motorului serie ceva dupa care sa ma orientez. Daca ai o bobina , este mai greu sa pui o aprindere electronica , pentru ca nu-ti permite volanta , deci modificarea trebuie facuta cu bobina , deci la fel . Pe site se gaseste informatie despre bobina , si momentul cind apare scanteea . Chiar daca este de drujba , principiul este acelasi. Volantele difera de la aprindere cu platina , bobina sau electronica . Te astept sa iei legatura cu mine sa mai discutam .Se poate modifica , important este cit de bine te pricepi.

   Like

 2. salut cristian dupa ceva timp si munca am reusit sa pornesc chinezaria mea de drujba….toate probleme erau de la aprindere(mi se uda bujia)am observa ca imi facea scurt intre fisa de bujie si magnetou datorita spatiul foarte stramt(s-a frecat fisa de magnetou)dupa ce am dat cu banda izoliera a pornit din prima…intrebarea mea este urmatoare se poate schimba fisa de la aprindere(cablu cu “pipa”) nu gasesc pe net nicio aprindere model ca al meu….
  as mai avea o idei pentru site-ul tau( o sectiune de vanzare-cumparare de piese pentru drujbe, scutere….si restul ) ce zici?
  multunesc mult

  Like

  • Aceasta fisa se poate inlocui , dar cu una de la un alt model de drujba , in esenta trebuie sa ai fuga de curent la fel , ori ce sectiune a unui conductor are o rezistenta omica cu cit rezistenta este mai mare cu atit curentu este mai mic si invers , asta ai invatat la scoala legea lui OHM , deci tu trebuie sa te orientezi pentru o fisa asemanatoare . Se poate scoate fisa din ambele capete , este impregnata o pasta mai dura care cu rabdare se poate inlocui , vei intilni doua holzsuruburi in care vei infileta noua fisa , apoi pui silicon mastik , au cei care repara caroserii de masini. Asta daca vrei sa te chinui. Locul unde este fisa ciupita se poate izola cu plastic topit de pistoale care stiu sa faca asta , banuiesc ca stii despre ce vorvesc , si apoi dai un strat de banda izolatoare termocontractiva , sau cauciucata , si ai rezolvat problema. Site Discutii100ro in curind va inceta sa existe pe internet , nu-l ve mai gasi , costurile de intretinere , nu-mi permit inaintarea acestui site , am facut Discutii100ro pentru toata lumea , dar sa dovedit ca nu ajuta prea mult , este totul gratuit , discutii gratuite cu mine administratorul , va spun , va indrum , ce nu stiu nu va spun , dar nu vad de ce as mai continua.
   Ok succes la remediere .

   Like

 3. salut cristian, o intrebare scurta am sa iti spun.cum sa fac sa “reglez” aprinderea la o drujba in sensul cum sa pun volanta in asa fel incat sa dea scantei cand trebuie,(in ce pozitie sa fie capul pistonului).si cat fie distanta dintre volanta si aprindere(e buna o bucat de hartie din carton de dosar?.multumesc anticipat

  Like

  • Salut Alex , aceste aprinderi nu au obtiuni de reglaj al avansului pentru motor , deci o instalezi curespunzator pe canalele panei , si bobina de inductie are o usoara ajustare in caz ca volanta ta bate usor . Aceste aprinderi le favorizezi asa :
   – Cu cit mai aproape de volanta cu atit scanteea este mai buna .
   Deci Alex doar aprinderile cu platina au regla pentru avans .

   Like

 4. am o motocoasa al ko 4125 care da rateuri in carburator si filtru de aer plus ca isi schimba si sensul de rotatie [asta a inceput acum in ultima perioada].

  Like

  • Salut Victor78 , Aceste probleme de obicei le reflecta destabilizarea avansului , trebuie constatat daca bobina de linga volanta mai este la locu ei , pocnetele pe carburator spune ca motoru vrea un pic avans , momentu scinteiei este cu mult inainte de punctu mort superior , ce benzina folosesti si ce reteta de amestec faci..?

   Like

   • benzina de 95 \ amestec 30ml\1l
    in carte spune de 40\1
    faza cu a da rateuri era in garantie, am trimis o la service si a venit la fel
    mai nou face aceste intreruperi [rateuri ] mai des +ca merge sens invers

    Like

    • Daca aveti garantia inca , ar fi bine sa o purtati inapoi , sa o trintiti vinzatorului daca nu o face , spunetii sa va dea banii inapoi , este posibil sa aveti probleme cu avansul la aceasta motocoasa , problemele sint tehnice si se remediaza de catre garantie , va rog sa mergeti acolo de unde ati cumparato si trintitileo pe masa .Te mai astept.

     Like

     • am umblat in ea si a pierdut garantia. am dat comanda de bobina. partea cu garantia este o poveste [parerea mea]. dupa cate am vazut sunt eu ghinionist din 10 motocoase acelasi model a mea e cea mai proasta. restul merg bine

      Like

 5. Am nevoie de putin ajutor daca se poate,, am probleme pe partea electrica la un yamaha dt 125 din 95 are doar CDI, si releu incarcare, contact si buton oprire, doar atatea componente are pe partea electrica, tin se mentionez ca firele au fost legate alan dala, as vrea sa stiu care poate fi cauza, da curent la bujie dar foarte slab ca se poate tine mana pe bujie si simt doar ceva furnicaturi nimik in rest, am pus alta bobina crezand ca ea ii problema dar tot la fel doar ceva piscaturi, nu stiu care ar putea fi problema , va rog ajutatima cu un sfat.

  Multumesc !!!!

  Like

  • i………………u Daca ai rabdare o sa primesti raspuns , asta faci pe forumuri , asteapta si vei primi raspuns , nu inteleg de ce ai recurs la asemenea gest …?

   Like

  • -Salut Flaviu , in acest caz trebuie sa consulti service de specialitate , nu ne ocupam de starea electrica , doar de motoru 2 timpi propriu zis , sa speram ca poate cineva detine informatii si te poate ajuta .

   Like

  • Imi cer mii de scuze dar sunt fff nervos din cauza asta nu stiu ce sa fac cu el si as mai avea o intrebare de partea mecanica daca zici ca nu va pricepeti la electrica : de ceva vereme am schimbat camasa la cilindru , de atunci tot timpu imi arunca benzina sub piston, care ar putea fi cauza? aaa si lam dus si la mecanic si mia zis ca nu este bai pe partea electrica si este motor in 2 timpi

   Like

   • 1 -sa intelegi ciclul benzinei… benzina este absorbita din carburator impreuna cu aerul pe sub piston , ajungind in carteru motorului , practic ajunge unde este ambielajul , atunci cind pistonu coboara jos , acest amestec de benzina cu aer , din cauza ca pistonu cu segmentii produce o compresie de carter , acest amestec este determinat sa urce prin doua ferestre care parcurg laterala cilindrului si ajung in capu pistonului , prin invirtire acest amestec este comprimat , cu 2-3 zecimi de milimetru inainte sa termine pistonu cursa apare scinteia , si se produce detonarea amestecului , si acest ciclu se produce foarte rapid , in finctie de cum accelerezi , deci benzina sub piston trebuie sa existe , alt fel sar gripa rulmentii si ambielajul , pentru ca benzina este amestecata cu ulei si ajungind in carter va unge aceste componente , in final uleiul este ars cu benzina impreuna .
    -Probabil nu pui bujie indicata pentru acest tip de motor , bujiile sint reci sau calde , si acestea se fac reglaje la electrozi , pentru a produce o scinteie buna.

    Like

 6. Buna ziua
  Am si eu un atomizor si cand il pornesc pocneste esapamentu da rateu si moare. Am fost la un mecanic si mia spus ca e bobina de inductie defecta iar mie mie greu sa cred. as vrea sa stiu si parerea voastra. (Din ce stiu e la bobina de inductie ii e dictat momentul scanteii iar daca da rateu inseamna ca bobina e buna doar ca momentul scanteii e gresit. Acum nu stiu ce sa fac sa cumpar bobina ceea ce se gaseste f greu la modelu asta asa cum mia zis mecanicu sau sa ma incred in mine si sa caut o varianta dc da scateia mai tarziu) va multumesc

  Like

  • -Salut Adrian , vad ca cunosti cit de cit problemele motoarelor in 2 timpi , daca este asa , trebuie sa faci o constatare la aceasta bobina .
   -Trebuie sa urmaresti circuitu de intrerupe al firului prin buton care pune la masa primaru bobinei , sa vezi daca nu cumva acest buton are probleme.
   -Se inspecteaza fisa de la bobina la capu bujiei daca nu cumva aceasta are fisuri , sau taieturi , astfel inalta tensiune scapa catre cel mai apropiat punct.
   -Inlocuirea bujiei , pot aparea scurturi de inalta tensiune ( portelan spart , fisurat ) elctrod central rupt.
   -Demontarea bobinei , si curatarea la suprafata foarte bine , si se inspecteaza de fisuri , crapaturi care dauneaza inaltei tensiuni generate pentru bujie.
   -Se inspecteaza ca nu cumva miezul de fier al bobinei sa frece cu volanta .
   -Daca toate acestea sint in regula , bobina are partial circuitu intern distrus si se inlocuieste cu siguranta.

   Like

 7. salut am un aprilia sr si lam modificat iam pus kit de 80cc top performers dar insa iam luat o bujie ngk raicing br9es si nu ma tine mai mult de o luna ce pot face si porma imi porneste si cand vreau sa plec mil ineaca

  Like

 8. Am cumparat un motor de scuter de 80 cc. sal anlocuesc pe cel de 50cc.cum al pot ancerca anainte de al monta pe cadru, cum leg bobina sami dea scantee.

  Like

 9. salut , am un solo 647 i-am schimbat aprinderea , are scinteie ,merge la relanti,dar in turatie tuseste cind in toba , cind in carburator , nu o pot regla sub nici o forma ,(am segmentat-o, are compresie buna ,aprinderea e de la un dolmar model mai vechi,drujba a stat citiva ani defecta ).ma poate ajuta cineva ? multumesc!

  Like

 10. salut dl Cristian am si eu o drujba AL-KO 38cc,i-am scos bobina de inductie si i am imprumutat o la un prieten,dupa ce am pus o la loc nu imi mai da scanteie(bujia fiind buna).puteti sa ma ajutati in vreun fel?multumesc mult

  Like

  • -Salut Florin , personal eu nu as face asta , mai ales ca motorul mergea , si nu recomand nimanui asemenea situatii .
   -In primul rind esti sigur ca a fost inapoiata bobina ta de inductie..? Ai marcat-o intr-un fel anume sa sti doar tu…?
   -Iata citeva aspecte care trebuie luate in evidenta.
   -Controleaza inca odata daca ai montato corespunzator si foarte vecin de volanta , frul care merge la butonu de oprire scoate-l afara si vezi daca are scintee sau nu , poate sa fie chiar butonu defect .
   -Te mai astept Florine sa ne zici cum ai incheiat aceasta situatie.

   Like

 11. Salutare dl Cristian..revin cu lămuriri si ajutor din partea dumneavoastră…pt faimoasa mea drujbă mc culloch mac 54..iam schimbat doar segmentul pt ca setul total nu merita prezul..cilindrul nu are zgârieturi profunde ..segmentul are antre capete 0’20 cu setul de lere lam mas.carburatorul iam dat h 1’jumate.l 1’jumate..scanteia nu este puternică dar este ca am scoso si am văzut cai da dar cam mila…nu vrea sa pornească..am si rugato frumos dar o tine pea ei..ce părere avezi
  .?va multumesc ..dustinse salutari .

  Liked by 1 person

  • -Salut Venezzianule , bine ai revenit , un pic c-am tirziu raspunsul , dar blogu a fost un pic in manutenzione , asa dar sa vedem.
   -In general dupa modificarea compresie la un motor nu ne putem astepta la reglajele standard , aceste sufera modificari in raport cu compresia .
   -Cind ai scos bujia afara , a fost uda sau nu , aici intervii cu H LA 2 TURE , L la 1 tura , incercare , inversezi aceste turatii dupa prima proba daca nu porneste .
   -Cu ajutorul unei siringi , injecteaza citi-va stroi in capu pistonului si incearca pornirea , daca porneste nu este neaparat problema reglajelor , probabil carburatorul de stat sa intimplat ceva cu el si nu te mai asculta .
   -Se poate incerca desmontarea filtrului de aer , se inchide socu daca are , astupa bine acesta parte cu mina cu ce vrei tu , accelerata , si trage la sfoara , de citeva ori fara bujie , asa carburatorul este determinat sa se umple de benzina .
   Se incearca pornirea , daca nu porneste , ori nu este compresie optima , ori carburatorul trebuie curatat.
   -La montarea uni set , se utilizeaza ulei de motor cu care se unge cilindru , si segmentu , bine dar nu foarte bogat , dupa montare , acest ulei faciliteaza compresia si startul motorului , fara gripare . pina ajunge amestecul din carburator.
   -Te mai astept venezzianule.

   Like

 12. Buna imi cer scuze am un cross de 250 in 2T si ii defect apriderea pe ea aprinderea este bosch MHKZ cod 1217031139 si nu gasesc nicarii ii defect senzoru de inpuls.Io mam gandit sa pun o aprindere motoplat dar am o problema cu motoplat-u statoru de la motoplat il pot prinde in sesnsu lui de rotatie numa rotoru nu, rotoru se invarte invers si asta nu stiu daca ma afecteaza.Sau daca stit pe cineva sa imi repara aprinderea originala va multumesc

  Like

  • Salut Toni , fa o fotografie cu aprinderea ta alege una din variantele de expediere de la contact , sa vedem despre ce este vorba , desi varianta pe care ai aleso ar putea prin montarea inversa sa injumatatesti curentul , rotatia este aleasa de fabricant pentru cimpul magnetic maxim indus in bobine , nustiu ce vrei sa faci dar cred ca surprizele vor aparea negresit , motorul tau este in 2 timpi sau …?

   Like

 13. buna o intrebare pt aprindere motoplat daca se invarte rotoru invers mai am sanse sa mearga da am sens de roatie pe el si statoru pot pune in sens ok numa rotoru nu si nush daca ma afecteaza

  Like

  • -Salut Toni , mai nimic nu am inteles din ceea ce vrei sa ne spui , dane si tu ceva detalii mai bune , ne-ai scris o propozitie continua , din care intelegem foarte putin .
   -Cit despre o aprindere este bine sa respecti sensul de rotati pentru care a fost proiectata .
   -Ai cumva un stator cu 3 bobine la motoru tau , si un CDI sau este simpla , ce motor foloseste acest tip de aprindere , te asteptam sa ne spui mai multe detalii , despre modificarile pe care vrei sa le faci,te asteptam.

   Like

 14. Salutare..imi permit de fapt, de a pune o intrebare priceputu-lui nostru dl.Cristian,in legatura cu aprinderea la o drujba mcculloch pro mac 54.Ce distanza are bobina fata de magnetul de pe volanta si ce intensitate trebuie sa aibă scânteia.Dealtfel cum ne dam seama ca bobina nu mai este functionabila.Multumesc anticipat adminului cu distinse salutari tuturor.

  Like

  • -Salut VENETIANULE , sa o luam cu inceputu, in primul rind publicatia ta are 3 intrebari si nu una cum ne spui , dar sa incercam 3 raspunsuri .
   -CE DISTANTA TREBUIE SA AVEM LA BOBINA FATA DE MAGNETUL DE PE VOLANTA-
   1) Trebuie sa tineti cont cu cit mai aproape de magnet cu atit impulsul magnetic care genereaza curentul care strabate bobina in primar este mai puternic , secundarul bobinei are eficienta mai buna in multiplicarea curentului, dar trebuie sa tineti cont la invirtire sa nu aveti cercul descentrat sa frece magnetul pe bobina .
   -CE INTENSITATE SA AIBA SCINTEEIA-
   2) Scinteeia de regula trebuie sa fie albastruie si 2oua ate de impuls intre electrozi , la rotatii mai mari scinteea se transforma in culoare rosiatica , si impulsul creste producind in loc de o scintee cu 2 ate un mic foc , datorita inaltei tensiuni care strabate secundarul bobinei .
   -Voi creea un articol special in aprindere despre scintee si citirea bujiilor .
   -CUM NE DAM SEAMA CA BOBINA NU MAI ESTE FUNCTIONABILA-
   3) Daca bobina este echipata cu un buton de punere la masa a primarului bobinei , cu ajutorul caruia deschidem circuitu la masa , trebuie verificat ca acesta sa fie bun.
   -Inlocuirea bujiei cu una noua sau cu una ce prezinta siguranta ca este buna , masurarea cu un ohmetru rezistenta interna a bobinelor , pentru continuitate , nu detin informatii pentru rezistenta fiecarei bobine de aprindere .
   -Testele sint simple si nu cere mult timp , daca cele 3 metode nu dau rezultate , avem circuit intrerupt in bobina , sau fisa deteriorata .
   -Cu salutari pentru Marian Venezzia-
   —Admin—

   Like

   • Bună ziua tuturor si distinse salutari administrației acestui blog an special dl.Cristian..căruia ai multumesc pt răspunsul la cele 3 antrebari. Miau fost de mare ajutor datorită răspunsului obiectiv si clar specifik autorului ..faceti mare lucru cu acest blog..felicitarii

    Like

 15. Buna vreau sa cumpar un cross de 250cm3 in 2T si da ii defect aprinderea pe el si mam gandit sa pun o aprindere electronica Motoplat PVL am un motor de hoinar cu aprindere motoplat era preparat pt concurs de karting da la hoinar ii pe stanga aprinderea si mie ii pe dreapta daca ma puteti ajuta si va multumesc anticipat

  Like

  • -Salut Toni , ne oferi foarte putine detalii despre aceasta aprindere , sint aprinderi ce nu pot fi folosite pe motoare care se invirt invers , si sint aprinderi care pot fi montate si accepta cele doua tipuri de rotatie S-D , te asteptam sa intervii cu un raspuns , ce motor ,aprindere , sau ce anume vrei defapt.

   Like

 16. Salut,cred ca trebuie sa schimb membrana la carburator ca mi a zis cineva,,un meserias,,ca bula aia de la membrana trebuie sa fie dreapta ,nu umflata…..stiti cumva daca as putea gasi,si unde? Multumesc tuturor pentru ajutor.

  Like

  • Salut dl. Ionica Manea , difragma (membrana) camerei de nivel trebuie sa aiba o proieminenta elastica ,astfel o data cu intrarea benzinei care o ridica va elibera cuiu si va inchide benzina ,consumarea benzinei face ca membrana sa revina la forma initiala apasa clapeta cuiului se incarca cu benzina si tot asa. Nu nustiu de unde ati putea procura , dati indici , nume carburator,cod ceva pentru orientare .

   Like

 17. Ce inseamna sa ,,revizuiesc,, carburatoru? E curatat absolut totul,cred ca nu e ,,reglat,, bine va rog sfaturi tehnice cum sa-l reglez,nivel,cui pontou,aer,benzina etc. Admin spune-mi daca e normal pornita fara capac si filtru sa arunce benzina in sus cind o accelerezi.

  Like

 18. Salut,in legatura cu drujba frontier ai zis sa curat orificiul la esapament,e foarte curatat fiindca am desfacut-o din toate inchieturile cind nu mergea si bineinteles ca am curatat tot cind am montat la loc, o pornesc si merge ce merge iar cind o opresc nu mai vrea sa porneasca,se ineaca.

  Like

  • -Salut dl.Ionica , se pare ca aveti nevoie de verificarea camerei de nivel al carburatorului , trebuie sa vedeti cu atentie daca inchide cuiu pontou sau nu .
   -Se poate sa persiste problema de la aprindere ,inca.
   -Prima data a-ti spus asa …
   —citat original—

   am reusit sa pornesc drujba dar nu imi place cum merge , fara toba merge mai bine,cind ii pun toba merge putin si se opreste si nu mai porneste..se ineaca…ii dau toba jos,o aplec sa curga benzina pe esapament ii dau si o ia..ce crezi ca are????????

   -Aceste simptome le face carburatoru ,si evacuarea ( galeria,toba infundata) dupa mine este bine sa revizuiti carburatoru vezi pagina acestia ,am mentionat inca de la inceput ,aprinderea e clasica si simpla , mai ales ca este reglat la punct fix avansu acesteia,nu erau probleme acolo, dar na fie.
   -Va astept sa ne spuneti cum au evoluat lucrarile dumneavoastra.
   -

   Like

 19. Salut ,tuturor .Foarte interesant acest site ,cu multe informatii utile celor ce isi bat capul cu 2T.Problema mea e urmatoarea: am o drujba grizzly bks-35-14 cumparata acum ceva ani ,utilzand.o la diferite lucrari prin curte.La un moment dat s-a defectat pompa de ulei,am desfacut,o si cu o adaptare i.am redat functionarea insa cred ca lucrul fara ungere si racire a lantului a deteriorat ceva,,.Am folosit,o pana acum 4 ani dupa care am pus.o intr,o cutie in vederea revizionarii ,,.Zilele trecute am incercat sa o pornesc ,dar nu mai am scanteie.Am desfacut carterul si am invartit volanta cu o bormasina sa vad daca la turatii ridicate se intampla ceva.Nu am efectiv scanteie pe firul de la bujie.Voltajul rezultat din inductie pe firul bujiei fiind undeva la 2v-Am masurat infasurarile si imi dau 2 kohm ,cred ca e mult dupa parerea mea.Am inteles ca se poate demagnetiza volanta.Dar ca sa fiu sigur ca imi functioneaza bobina de inductie cum ar trebui sa o alimentez? are 2 infasurari si att sau e mai complexa? Sperand ca m-am facut inteles va multumesc pentru timpul acordat.

  Like

  • Salut tuturor .Revin cu problema expusa de mine,apropo de drujba bks 35-14 grizzly.Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns? Nu vreau sa cumpar o bobina de inductie doar pt a proba magnetoul si sa-mi dau seama ca e de schimbat si ala,fiind demagnetizat.Va multumesc pt intelegere.

   Like

 20. va salut, am si eu o drujba ,,frontier automat,, scrie pe ea e made in USA si porneste cam greu cred ca e platina dereglata daca stie cineva ceva despre acest model va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi , va multumesc

  Like

   • merci pt raspuns. m am uitat mai bine pe eticheta si scrie made in canada si e FRONTIER AUTOMATIC altceva nu se mai vede ca s a sters ,fabricatie 92, are o compresie extraordinara, desi are decit un segment am pornit o dar f. greu dar nu merge bine din aprindere e buba dar nu stiu sa i reglez platina

    Like

 21. Salut!! Am si eu o problema cu fisa la o drujba chinezeasca (sau unde mama naibii e ea produsa), BOLIAN 450/4500. Mi s-a desprins cablul ce duce la bujie, de lulea, si nu stiu cum il pot pune la loc. Acest cablu are un miez tare si un invelis din fire foarte subtiri din cate am observat. Nu m-au pasionat niciodata motoarele, dar maine am nevoie de drujba si nu gasesc prin apropiere pe nimeni sa ma ajute. Puteti sa ma ajutati si pe mine, va rog frumos!!!!

  Like

  • -Salut, bine ai venit Cosmin,in ce priveste aceste lulele , sint de 3 tipuri , primu tip se poate observa in locasul unde intra fisa se vede un ac conic cu spirala filetata ,se inteapa fisa , rasucesti ca la filetare si gata treaba.
   -Al 2-lea tip ,trebuie sa te uiti in locasul unde intra bujia , este o taietura pentru surubenita lata , desfiletez miezul ,bagi fisa taiata drept , stringi acest miez bine pentru ca este conic si inteapa el fisa.
   -Al 3-lea dessurubezi mizul ca la punctu 2 dar de aceasta data poti intilni un mic surubel si un patratel cu orificiu in care stringi acele firisoare , dupa ce dezizolezi aproximativ 5mm ,stringi bine acest sirubel.
   -O varianta foarte veche este un arc bobinat , cu o proeminenta in forma de el care inteapa fisa .
   -Succes la remediere, te mai asteptam.

   Like

 22. Buna din nou nu vad nici o scanteie cristian sa fie oare aprinderea dar nu intaleg ptr k inainte a mers bine sau poate nu am pus eu bine aprinderea inapoi trebuie sa las o distanta anume? Nush sincer ce sa ii mai fac si aprindere noua nu gasesc niciunde de cumparat ptr partner r16 dar totusi sper sa nu fie aprinderea.

  Like

 23. drujba cinezeasca are copresie scinteie are nu porneste am mers cu un rezervor debenzina ne facuta dar a pornit dupa de doua ori turata acum nimic nu mai potneste ce trebue sa fac ms

  Like

 24. Buna am si eu o drujba partner r16 si mi sa stricat fisa asta a fost anu trecut acuma am incercat sa o repar am un scuter in 2 timpi si am luat fisa de la bobina lui si am puso la bobina drujbei am luat o bujie de la o alta drujba care merge dar degeaba mio ineaca si se cam inunda cu benzina carburatorul si arunca si pe toba benzina care sa fie problema imi poate spune cineva?

  Like

  • -Salut Flavius si bine ai venit.
   -Nu ne spui nimic despre scintee , exista sau nu , daca da avem probleme cu carburatoru , trebuie o curatare ca la carte , in benzina 98 curata si suflat cu aer ,consulta pagina Carburatoru , jiglerele cind le desfiletezi numara rotatiile asa vei sti sa le pui la loc.
   -Te mai astept sa ne spui cum stau lucrurile.

   Like

 25. am un scuter honda, in 2 timpi ,chilometraju are 80 km la ora sa oprit odata , va rog ajutatima am verificat motorul , bujia da scanteie ,da sa porneasca cu soclu tras cand accelerez moare , da benzina pe esapament , cand dau bujia jos este uda

  Like

   • -Bine ai venit Madalina ,sa o luam in ordine , motorul a mers bine apoi sa oprit si nu a mai vrut sa porneasca , apoi incercari repetate de pornire si nimic ,ai constatat ca bujia este uda ,si drept dovada se ineaca. Uite in cazul acesta trebuie facuta o constatare la carburator , desmontat spalat suflat cu aer, se urmareste cuiu pontou daca inchide ,se monteza la loc se inlocuieste bujia cu una buna ( test ) apoi se incearca pornirea.
    -Daca continua sa persiste defectiunea avem probleme ori de aer fals , motorul undeva trage aer inauntru prin alta parte si nu prin carburator,sau probleme de aprindere. Daca nu cunosti ccei de facut consulta pag.Carburatorul si in alte limite un specialist.
    -Te astept dac urmezi tu pasi ,cu noi intrebari acolo unde nu stii.
    -Multumim pentru alaturare.

    Like

 26. rog foarte mult lamuriti-ma daca se poate adapta vreo aprindere electronica la un motor de barca in doi timpi mercury ? nu mai da scanteie decat la un piston si foarte slaba ce este de facut?

  Like

 27. Salut am si eu o problema cu o drujba stihl de 180 .Mi sa ras pana de la volanta si sa deraglat punctul de aprindere .din cauza ca sa raz pana sa largit canalul de la pana si am fost nevoit sa i pun o pana mai groasa ,cu asta am rezolvato.Drujba porneste se accelereaza doar ca nu mai dezvolta aceias putere moare motorul in sarcina ,eu cred ca sa dereglat punctul de aprindere si da scanteia putin mai tarziu ..Ce pot face e sa misc bobina stanga dreapta ,dar care e principiul de da scanteia asta n stiu .Cand e bobina intre magneti su pe magneti .bine bobina are 2 buncte metalice.

  Like

  • -Salut , cred ca cel mai bine ar fi sa umbli foarte fin la reglajele carburatorului , vezi pag. Carburatoru astfel incit sa obtii aceasi agresivitate a motorului ,apoi poti sti cu siguranta daca puterea motorului este influientata de pana volantei.

   Like

  • -Salut , cred ca cel mai bine ar fi sa umbli foarte fin la reglajele carburatorului , vezi pag. Carburatoru astfel incit sa obtii aceasi agresivitate a motorului ,apoi poti sti cu siguranta daca puterea motorului este influientata de pana volantei.

   Like

 28. salut. bobina cand da scanteia cand ajung magneti de pe volanta in drepul bobinei sau cand ajunge partea fara magneti?
  Problema care o am cu o drujba care nu vrea sa porneasca este in felul urmator are scanteie, de alimentat se alimenteaza pentru ca dupa mai multe incercari uda bujia dar nu are nici un fel de incercare de a porni.
  am verificat la bobina si am vazut ca in momentul cand ajung magneti de pe volanta in dreptul bobinei pistonul este in partea de jos a motorului?
  multumesc.

  Like

 29. Buna ziua, am u motor de barca in doi timpi si nu are scanteie la bujie ,unde trbuie sa umblu si ce trbuie sa fac pentru a obine scanteia la bujie. Multumesc,

  Like

  • -Salut Daniel ,daca nu te pricepi te rog sa consulti un specialist daca da , trebuie sa urmaresti 3 lucruri importante .
   -Daca bobina de inductie este buna , 2 cine sau ce comanda aceasta bobina , 3 circuitul de alimentare cu curent .
   -Prima data trebuie stabilit modelul de aprindere si pot oferi mai multe detalii.
   -Aceasta aprindere este cu cititor sau cu bobina cu miez deschis linga volanta,vezi unde duce aceasta fisa din capu bujiei.
   -Te mai astept.

   Like

   • Salut! Revin cu telenovela scuterului Aprilia Scarabeo 2T 50cmc.
    Benzina trage (se uda bujia), scanteie are, dar motorul nu porneste nici pe direct(benzina in varful cilindrului).
    Carburatorul e nou si e reglat ok. Setul e nou. Muzicuta e buna. Compresie buna.
    Pe partea de aprindere motorul are magnetou si CDI(care merge din moment ce da scanteie).

    Avand scanteie de ce nu se aprinde amestecul?

    Ceva sugestii?

    Like

    • Salut Razvan , ultimu comentariu de genu acesta , a fost gasit locasul panei de volanta distrus , si pana forfecata , deci ce intelegi prin asta , ca a deviat punctul de aprindere a scinteiei . Tu trebuie sa vezi daca este si la punct aceasta scinteie , nu este sufuicient sa ai scinteie . Acest magnetou cum spui tu , are undeva un cititor , acela trebuie verificat daca este inca la pozitia initiala , sau daca nu este destrins . Acest senzor poate provoca o intirziere a schineiei . Spune daca ai umblat la motor , ai schimbat ceva…? In setu motoru …?

     Like

     • Schimbat piston si segmenti plus semeringuri. Am dus scuteru la un service de motociclete. Fostii carpaci mi l-au adus acolo demontat, doar cu motorul si carburatorul montat. Niste amatori! Sa vedem ce zic e un mecanic de moto.

      Like

      • Salut Razvan , nu am inteles ultima parte la ce mecanic te referi ,,,Sa vedem ce zic e un mecanic de moto ,,, spui tu , si vreau sa stiu in ce limite te pricepi tu sa faci constatare la acest motor , te astept…

       Like

 30. buna ziua am odrjba husvarna 40 o pornesc mai greu dar cand porneste se tureaza singura tare nu pot sa o reglez la relanti ce are de unde poate fi? multumesc

  Like

  • -Salut Soryn , acest tip de defect are 2 origini , aer fals ,sau carburator defectuos , recomand curatarea carburatorului ,vezi pg.Carburatoru ,si urmarirea etansietatii motorului , carnituri ,furtune,semeringuri carter.

   Like

 31. Salut!
  Detin un STIHL MS 180 care de ceva timp a inceput sa imi creeze probleme, cand il accelerez isi reduce turatia “moare” atat la liber cat si in sarcina.Nu este un motofierastrau uzat, se prezinta chiar bine pot spune.
  As aprecia un sfat din partea ta, ca nu stiu ce sa ii fac ca sa il aduc la o stare de buna functionare.
  Multumesc anticipat!

  Like

  • -In general acest simptom se datoreaza aerului fals , sau carburatorului care da un amestec sarac in benzina si bogat in aer , daca nu cumva ai umblat la reglajele carburatorului , se poate datora aceasta simptoma carburatorului , in general se curata , si se refac reglajele acestuia , consulta carburatorul , te mai asteptam sa ne spui cum au evoluat lucrurile .

   Like

  • salut!
   Am desfacut carburatorul, l-am curatat dupa am pus benzina pe el, am suflat aer comprimat pe toate orificiile, am curatat diafragmele cat sita aceea mica. am reusit sa il reasamblez :) l-am montat si a mers drujba vre-o 4/5 plinuri cand a inceput sa imi faca iarasi figuri.
   De reglat carburatorul nu se pune pb ca e dianla simplu cu doar un surub LA (MS 180) , de aer fals nu stiu cum sa o verific.

   Like

 32. Buna,de ce nu-mi mai functioneaza nimic pe scuter?toata electrica e moarta,la inceput nu am mai avut scanteie la bujie,dupa care nu-mi mai invartea electromotorul,apoi am pus bateria la redresor si acum nu-mi mai functioneaza nimic,nici claxon,nici semnalizari,nimic,cam care ar fi cauza’,sa fie din CDI,magnetou,regulatorul de tensiune,ce sa fie?un raspuns va rog.multumesc

  Like

 33. As dori sa afisati schema electrica a sistemului de aprindere cu magneti permanenti pe volanta si bobina de inductie fixa, cum au anumite drujbe, motocultoare etc. Va multumesc!

  Like

  • -O sa incercam sa facem acest lucru , dar nu am inteles ce doresti de fapt , schema bloc , sau schema electronica , apoi pentru un anume model sau pentru toate modelele , care au acest tip de aprindere , este cu platina sau fara platina , deci te asteptam sa ne spui ce anume doresti.

   Like

 34. Deci nu trebuie sa fie vaselina nici la mecanismul ala care actioneaza pompa de ulei?Ca acolo era plin de vaselina la rotita aia dintata,acum am alta problema,nu-mi mai invarte electromotorul,sa fie de la CDI sau de la regulatorul de tensiune,ori am un scurt undeva,pentru ca el invartea putin,am pus bateria la redresor si dupa nu a mai vrut deloc.Un raspuns va rog.Mersi.

  Like

 35. Salutare, am un scooter she lung cu motor falcon 50cc si nu-i mai dau de cap la aprindere. Lipseste scanteia. Poate cineva sa-mi dea un check list ca sa-i dau de cap? Multumesc anticipat.

  Like

 36. Buna,am o problema cu aprinderea la scuter,nu mai am deloc scanteie la bujie,am desfacut magnetoul si bobinele erau imbibate de vaselina,e normal sa fie vaselina la magnetou? Sa se fi ars din cauza vaselinei?va rog sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc

  Like

  • -Salut nu cred ca asta ar fi o problema pentru lipsa scinteei , acolo aceasta incarcatura apare datorita semeringului care se afla in carter , prin care iese ambelajul , acesta se pare ca este foarte uzat , si scapa amstecul afara , acesta se imbiba cu praf dind nastere la ceea ce vezi tu .
   -Trebuie sa controlezi mai departe daca aceste probleme sint de natura electrica , CDI ,bujie .
   -Daca te pricepi si ai un aparat de masura poti afla daca CDI primeste curent daca da problema este acest CDI daca nu inseamna ca avem probleme inaintea acestuia .
   -Cit si bujia poate crea de multe ori probleme , a se inlocui si verifica din nou.

   Like

 37. Am construit un motor rotativ, în doi timpi, cu camere separate de admisie+compresie şi destindere+evacuare. Nu reuşesc sã-l pornesc cu bobinã de inducţie de Dacia. CUM AR FI CU MAGNETOU ? MulTţumesc !

  Like

  • -Salut si bine ai venit , pai nu conteaza tipul aprinderi , modelul , tu trebuie sa te gindesti asa…
   -Trebuie sa ai o bobina generatoare de curent pe un platou in jurul caruia se invirte un cimp magnetic , curentul produs de aceasta bobina este aplicat unei bobine de inductie la firul cald , si iesirea unei platini care copiaza o cama , este cea mai simpla metoda.
   -Cit despre bobina ta de dacie nustiu daca este buna , pentru ca aceasta bobina are nevoie de o tensiune de 12v , si un curent destul de mare , pe cind tu ce curent ai generat in aprinderea pe care o ai , o poate duce ?
   -Apoi trebuie sa stabilesti cu exactitate punctul scinteei , cine dicteaza timpul si cind …ex. cama ,cititor ,senzor electromagnetic….e.t.c.
   -Prea putin important , daca este magnetou , aprindere clasica ,electronica , diferenta intre ele este siguranta pe termen indelungat , dar fac acelasi lucru toate , o scintee care este data la timp pentru a aprinde amestecul carburatiei , explozie , pornire .
   -Te mai asteptam.

   Like

 38. nu prea ma pricep bn,nu are platina,acum porneste dar se opreste dupa cateva minute,cand accelerez i se taie benzina si intrerupe.m-a imbatranit k 10 ani,nu-i dau de cap nicicum.ms ptr informatii.

  Like

 39. -Salut,am un motor johnson 9,9 cp,in 2 timpi,la o bujie am un curent foarte bun,dar la cealalta abia daca se vede.bujiile sunt noi,fisele,motorul porneste dar functioneaza doar 2,3 min si se opreste.am incercat sa desfac volanta dar nu pot,am folosit o presa dar nu a mers.

  Like

  • -Salut Nicu , in cazul tau neaparat trebuie facuta o constatare la aprindere , se pare ca sint ceva probleme pe acolo , sau poate trebuie doar curatata , trebuie vazute fisele ca nu cumva sa fie strapunse , mai ales cea care spui ca are curent mai putin.
   -Putin lichid de frina rezolva problema desmontarii volantei , trebuie sa insisti .
   -Atentie , la cum este montat platoul fati un semn , pe aprindere si pe blocu motor cu ajutorul unei daltite , astfel sa obtii o linie , pe cele doua parti , si tot asa sa montezi la loc.
   -Ai uitat sa ne spui ce tip de aprindere este , cu platini sau electronica cu cititori…!
   -Te astept sa ne spui cum au evoluat lucrurile.

   Like

 40. -Acest motor detine sau nu baterie pentru ca sint si cu si fara baterie , inca sint modele cu pornire demaror , al tau cum este …?
  -Daca este varianta cu baterie ar trebui sa-i atasezi una pentru ca astfel curentul este mai bun .
  -In varianta a 2-a fara baterie , cred ca ar trebui reglat acest magnetou , si curatat , si urmarirea conexiunilor de iesire , traseele electrice .
  -Carburatorul ar trebui curatat neaparat , si suflat cu aer.
  -Consulta un specialist electrician pentru ca se pare ca ai nevoie.
  -De aceea se opreste si merge prost , carburatorul lucreaza prost .
  -Pocnetele se pot datora si carburatorului cit si magnetoului .
  -Foloseste ulei de la marca germana renumita de drujbe , cu 20gm /L de benzina .
  -Te mai asteptam

  Like

 41. sincer nu ma prea pricep..am ceva curent la bujie cand si cand, se intrerupe si e foarte slabut (pot tine mana pe firul care e conectat la bujie si nu pisca)..nu folosesc o baterie..acel magnetou, nu e cu platina. instalatia electrica am verificato cat mam priceput eu. am reusit sa o pornesc impinsa foarte greu, merge cam greoi si la relanti nu merge numai daca o tot accelerez…scoate si ceva pocnituri pe toba. e un model mai vechi: YAMAHA DT 125 cm, serie sasiu:*35E-022679* multumesc mult!!!!

  Like

 42. buna!, am o yamaha dt 125,doi timpi, racirepe apa, e model de prin 87 cred,…probema e ca o pornit f greu si acuma nu mai porneste deloc. am fost la un mecanic si mia spus ca nu am curent/ e dusa aprinderea (magnetoul) se mai poate face ceva sau numai altu nou? multumesc!!!

  Like

  • -Salut Florin , iata tu nu vii cu detalii cit de cit , si sa ne spui daca te pricepi sau nu macar asa un pic.
   -Aceasta aprindere daca este montata o bujie in fisa de conectare , face scintee sau nu…?
   -Acest magnetou foloseste , si o baterie sau nu …?
   -Acest magnetou , foloseste si o platina sau , are un cititor …?
   -Instalatia elctrica de alimentare a platoului este verificata …?
   -Aceasta Yamaha , are o denumire un cod , un ceva de indentificare cum ar fi o serie …!
   -Cum sa manifestat ultimile porniri , chiar daca au fost la repetate rinduri si greoaei , a facut pocnete pe toba sau in carburator … alt ceva…?
   -Te asteptam sa ne spui aceste citeva lucruri , si vom solutiona un raspuns facil pentru tine .
   -Multumim pentru alaturarea in mica nostra comunitate , te asteptam .

   Like

 43. am desfacut de curand motorul si surpriza!!!segmentii si pistonul praf,ciudat k inca avea compresie,dar nu asa cum ar fi trebuit,de aici si banuialak ar fi segmentii si iata k sa adeverit.va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat cu sfaturile voastre si va raman dator.sper pe viitor sa pot ajuta si eu cu mele.va doresc numai bine.Stima!

  Like

 44. ok,pana la urma aprinderea functioneaza,carburatorul este ok dar problema sunt segmenti,aprinderea este cu CDI iar magnetoul are cititor.problema este cum schimb segmenti?presupun ca este cat de cat complicat si trebuie ceva scule la asa ceva,eu am cateva asa de baza.trebuie sa umblu la distributie si acolo nu sunt asa de priceput,la scutere si alte motorase am mai schimbat dar aici intervine distributia.nu prea as vrea sa cheltui banii pe la mecanici.daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi cum se schimba,etc.

  Like

  • -Salut , uite cum facem trimite Adminului 3-4 poze cu A.T.V. -ul tau facute foarte de aproape la motor si din diferite unghiuri , intr-un fel sa se vada cilindrul chiuloasa bujia , laterala stinga dreapta motor , vezi cum se poate mai bine si clare , pentru ca nu vi cu marac ,model , sa ne spui ,este bine de stiut pentru ca obtii un raspuns de o acuratete inalata , asa bisbiim si vorbim la general M2T , si raspunsurile nu sint exacte pentru motorul tau.
   -Vezi la pagina fotomotoare in 2 timpi , ai adresele unde sa trimiti aceste poze , apoi iti vom da raspuns ordinea desasamblarii , si ce trebuie desmontat si ce nu .
   -Cauta si tu dupa un cod pe acel sasiu trebuie sa fie , un nume ceva , scrie-l si trimite-l intr-un mesaj .
   -Te asteptam.

   Like

 45. salut tuturor,de curand am achizitionat un atv de 110(chinezarie cred,nu e trecuta nici o firma pe el)a mers o vreme bine dupa care sa oprit in mers,am incercat sa il pornesc la automat,invarte motorul,are compresie,da scanteie,benzina vine(am desfacut carb,l-am curatat)dar nu vrea nici cum sa porneasca.care ar putea fi problema?de vreme ce are compresie presupun k pistonul si segmentii sunt ok,bujia da scanteie deci este buna cat si magnetoul.carburatorul era curat,am verificat sa nu fie nimic infundat,pare totul ok,daca aveti idee ce ar putea fi va raman recunoscator si va multumesc anticipat

  Like

  • -Salut , benzineste scinteeste dar nu porneste , avem de toate dar merge nu…bun.
   -Hai sa vedem ce putem face , in primul rind acest tip de magnetou este elctronic , sau este doar bobine , si trimite un impuls catre un CDI din care pleaca fisa catre bujie … trebuie sa ne spui asta .
   -Acest magnetou in imediata apropiere are un cititor. Cititorul se gaseste deasupra volantei se vede clar, sau detine o platina … trebuie sa ne spui asta .
   -Cu un aparat de masura se poate stabili impulsul electric pentru bujie , punind pistonul sus , bujia scoasa , se inercaleaza volmetru intre fisa si masa , si se roteste stinga dreapta in reprize scurte si accentuate PMS daca impulsul soseste este ok.
   -Cit de complex este instalatia electrica a acestuia …?
   -Racirea este pe apa sau pe aer..?
   -Te asteptam sa ne dai citeva indicii pentru a stabili cit mai precis cauza.
   -Multumim pentru alaturarea in mica noastra comunitate.

   Like

 46. -MESAJ EDITAT-
  Salut am un aprilia rs 50 si ma omoara cu zile nui mai dau de cap nicicum…. merge f nasol motoru nu se accelereaza parca merge inecat. chit nou minerali rulmenti si semeringuri noi buje si fisa noua filtru aer nou. uitativa aici cum merge. ……youtube.com/watch?v=3Oqd-ecRk-g da scanteie slaba poate fi oare slabit cdiul sau ala cand pica pica detot???? va rog ajutatima. va multumes
  -MESAJ EDITAT-

  Like

  • -Salut , cred ca motorul tau dupa cum se aude merge strins , sau am intilnit cazuri cind anumite tipuri de motoare , au fost montate pistoanele invers , acum la tine nu pot sa spun mai nimic , despre asta , stiu precis ca la fel faceau , apoi saturatia din carburator , l-ai curatat , are benzina suficienta …? Ce CDI ai este cumva un model cu 3 fire , plus fisa care merge la bujie , apoi ai si un fir negru la masa..! Se poate datora si de la asta , dar este foarte putin probabil , motorul tau se comporta de parca nu are viata , de parca este gata setu-l motor , asa se aude cel putin din imagine .
   -Uite eu zic sa vezi prin eliminare ce ar putea fi…
   -Toba daca este buna sau nu , infundata sau nu …
   -Carburatorul curatat , reglaj…la cald…
   -La montarea platoului , te-ai uitat , toate sint la locul lor…
   -Fire la platou , in atingere cu volanta … motorul din imagini desmontat , asta avea ultima oara , si intra intr-o deceleratie , pentru ca atingeau firele la volanta , si perturba cititorul volantei.
   -Test CDI…
   -Setu motor montat corespunzator … specialis … sau dupa urechea ta (priceperea ta )….
   -La montare ai constat invirtirea motorului este lejera…?
   -Ita citeva aspecte , care trebuiesc verificate .
   -Daca esti sigur ca motorul este inchis corespunzator set montat corespunzator , motorul il excluzi , si vezi restul.
   -In speranta ca ti-am put fi de folos macar putin.
   -Cine stie poate unu dintre cititori , iti va raspunde , si a mai avut acest tip de defectiune.
   -Multumim pentru interesul acordat acestui site , si poate ne trimiti o poza cu motorul tau .

   Like

 47. -MESAJ EDITAT DE ADMINISTRATIE-
  Propun ……………………………………………urmatoarea mea problema, adica am un motor de “Drujba” de provenienta incerta (nu e chinezarie oricum ca alea porneau sigur) e ceva american deduc eu dupa filetele de pe motor, e problema este ca vechitura asta de motor e intro stare impecabila din punct de vedere al pistonului si a compresiei deoarece nu a functionat niciodata. Recunosc ca am fost invins nu am reusit sa pornesc acest motor niciodata pe benzina datorita aprinderi pe platina pe care nu am reusit sa o reglez deloc.

  De oftica ca nu porneste nu am abandonat problema (nu am acceptat ca onoarea mea sa fie patata de o saracie de motor Capitalist) si am actionat in consecinta, adica am trecut pe Diesel mai exact pe Semi-Disel.

  Deci , sa ma explic scopu e sa se invarteasca, asa ca :

  Am ascos bujia si am facut una pe strung sa se potriveasca la filet cu scopu’ de a face pata calda in capu’ pistonului.
  Am scos gunoiu ala de carburator care avea toate membranele uscate ca scoarta si l-am aruncat la gunoi, am facut un pseudo-carburator dintr-o tabla de 10mm gaurita la jumate cu 1mm intrun difuzor de 7mm (intelege cine poate).
  I-am pus o evacuare pe direct fara rezonator (cu scopu’ declarat de a ideparta fumu de linga motor ca te lua de ochi si nu puteai sa stai langa motor)
  I-am mai pus inca o volanta de 2 ori mai grea decat …………. ala original.

  Si sa vezi minune incalzit cu flacara ca lumea o ia la sfert, are turatie grupa mare ca nu am clapeta de acceleratie, scoate fum cat un furnal, …………………………..
  Astea au fost de bine acum vine partea naspa, adica aici am nevoie de Dvs .

  Cand se incalzeste combustibilul are tendinta de a detona adica punctul de aprindere se muta inaintea PMS, si motorul tinde sa mearga cu socuri de zici ca se rupe fulia.

  Combustibilul este Motorina cu 20% ulei de amestec (fumigena)

  Astept pareri cum se poate creste rezistenta la detonatie a combustibilului.
  ……………….
  Cu stima
  -MESAJ EDITAT DE ADMINISTRATIE-

  Like

  • -In primul rind motoarele in 2 timpi diesel sint asistate de un injector , cu reglaj manual , cit si o jumatate de volanta care lucreaza in contratimp cu pistonul , pentru a putea urca la efectuarea noii curse , sau urmatorul moment de comprimare , in jos este trimis de detonatie , in sus il poarta volanta , la acest moment pe axul central ( arbore ) exista asistenta pentru injector , acceleratia se face cu ajutorul unei pompite mecanice de presiune inalta , care alimenteaza injectorul.
   -Arborele acestor motoare nu este ca a celui de benzina , este putin divers , si principiul acestui motor sa nu detoneze inainte de momentul PMS este jumatatea de volanta , care se calculeaza , nici eu nu stiu parametri , pentru ca exista o corelare in forta detonatiei , si volanta , ca ciclul rotatiei sa fie la fel indiferant in ce raza se afla arborele , deci presiunea radiala , este egala in ori care arc de cerc .
   -Te mai asteptam si cu altele , dar nu inainte sa consulti TERMENI SI CONDITIILE acestui site .

   Like

  • -Bine ai venit in mica noastra comunitate Dl.Teofil , ar fi mult de discutat pe aceasta tema .
   -Raspunsul meu este nu , in primul rind ca sa montezi un magnetou , nu vad rostu , apoi ai nevoie si de volanta acestui magnetou , presupune ca ai nevoie deja de doua modificari .
   -Pe cind la motofierastrau ai o aprindere foarte mica si simpla .
   -In cazul tau primul lucru este sa stabilesti cit de bun este motorasul tau , compresie , starea generala , si daca merita sa il faci , apoi trebuie sa stabilesti marca , modelul , si se poate gasi aceasta aprindere , care nu presupune toti bani din lume .
   -Cauta pe internet acest model vezi cit costa una ca a ta , vezi cit costa aceasta aprindere , tragi o linie la pret , si te decizi daca merita sau nu facuta .
   -Apoi ca improvizatie nu recomand sa faci , pentru ca mereu problemele apar vrei nu vrei .
   -In speranta ca am putut fi de ajutor , si vedem ce spun si cititorii nostri despre aceasta .
   -Te mai asteptam si cu alte nelamuriri , si poate ne trimiti poze cu motorasul tau , consulta pagina foto motoare in 2 timpi .
   -Multumim pentru interesul acordat acestui webblog.

   Like

  • -MESAJ EDITAT-
   Am revenit cu ceva detalii:
   după ceva căutări, am descoperit că motorul provine de la un AL-KO 38 (am căutat după seria carburatorului şi tipul de aşezare al rezervorului + cap. cilindrică)
   toate piesele originale
   carb. Walbro WT674
   38CC
   fără posibilitate de montare demaror manual (nu are carcasă)
   Volantă
   AL-KO – modul aprindere – ER410718 ….A SE CONSULTA TERMENI SI CONDITIILE……!
   compresia nu e perfectă, mici urme de uzură pe piston

   Păreri vă rog
   -MESAJ EDITAT-

   Like

 48. -Bine ai venit Dl. Dan in mica noastra comunitate , haideti sa vedem ce este de facut in cazul dumneavoastra.
  -In primul rind nu ne dai detalii despre motorul tau , TULA sint foarte multe modele , tu ce model ai si ce cilindree are acest motor .
  -In general sint doua tipuri de aprindere electronica , prima este cea cu cititor bobina care la trecerea unui magnet situat pe volanta produce un impuls catre un circuit electronic si bobina de inalta tensiune , cea de a 2-a este ca pastrezi platina in continuare , pe post de intrerupator de cama , care este folosita si ca cititor de timp , inchizind o mica tensiune distribuita de un circuit electronic care de asemenea comanda si o bobina de inalta tensiune.
  -Te mai asteptam cu detalii , sau poti sa ne pui o poza cu motorul tau si una cu foto pozitie la aprindere .

  Like

 49. SALUT AM O MOTOCICLETA RUSEASCA TULA ARE APRINDERE PE PLATINA VREAU SA O MODIFIC CU O APRINDERE ELECTRONICA CE TREBUIE SA FAC NU AM APRINDEREA MULTUMESC

  Like

 50. buna ziua
  am masurat rezistenta la bobina si la fisa si la firul care duce la buton
  si nu masoara nimic, nici o valoare. Dar ia da scinteie am masurat si da i-am dat turatie cu bormasina si da scinteie.Ce poate fi bobina dusa?
  multumesc anticipat.

  Like

  • -Se pare ca ai de afacere cu o bobina intrerupta si asta ( presupune ca ai masurat corect cu un ohmetru , sau cu ajutorul unui aparat de masura pe domeniul continuitati ) .
   -Aparitia scinteei este normala chiar daca secundarul are o intrerupere , producindu-se curent in primar , prin inductia electromagnetica , impulsul de curent este transmis catre secundar si amplificat , cum tensiunea este de circa 12000v pe secundar chiar daca este intrerupt aceasta tensiune continua sa se propage in secundar , prin inductie ( radiatia electronilor catre cea mai apropiata sursa de metal sau sursa negativa in imediata vecinatate ) .
   -Deci fenomenul este normal dar la bujie nu ai decit sa spunem un rest al energiei disipate prin secundar , este cam impropriu zis dar ca sa te lamuresc .
   -Aceste bobine , teoretic se spune ca se distrug asa pentru ca bujia nu este de calitate , se scurcircuiteaza firul cald al fisei direct cu masa , fisa taiata , si scapa inalta tensiune catre o sursa de metal ceea ce duce la intreruperea firului in imediata apropiere a fisei , la iesire , se carbonizeaza in ultimul strat al bobinei .
   -Deci in concluzie acesta bobina se poate arunca , si inlocui cu una noua .
   -Te mai asteptam daca ai nelamuriri in continuare .
   -Multumim pentru interesul acordat acestui siteblog , si poate ne trimiti poze cu bobinuta ta sa vedem constructiv despre ce este vorba.

   Like

 51. Exista diferenta intre bobina de aprindere de motor 2t si cea de 4t?
  Am gasit ceva asemanator doraly mai trebuie largite gaurile de prindere dar mi e frica sa nu fie pt motor 4 t.
  multumesc pt raspuns!!!

  Like

  • -Daca este ca in imaginile de mai sus , bobina care este comandata de magnetul situat pe volanta nu , pentru ca bobina care este recuperata de la 4 timpi ar putea avea patru magneti comandind astefel timpi motorului in functie de arborele cu came , asa dar daca aceasta bobina este la fel ca a ta si presupune ajustarea gaurilor , si intrefierul corespunde cu timpul si aparitia magnetului prin fata sa este ok , daca nu , nu , pentru ca dereglezi punctul scinteei , si nu va porni , sau va face tot felu de rateuri .
   -Dca doresti intradevar o modificare care sa aiba si efect , cauta apropiat de ce ai tu , si sa fie de la motor in doi timpi , atentie monteaza bobina ta controleaza ca pistonul sa fie sus , si vezi unde este magnetul situat pe volanta , aparitia magnetului trebuie sa coreleze exact cu bobina nonoriginala , ca scinteea sa aiba loc la momentul exact al exploziei .
   -Putin c-am complicat , dar nu imposibil.
   -Succes.

   Like

 52. SE POATE REPARA BOBINA DE APRINDERE?
  AM UN MOTOR 2T SI S A ARS BOBINA SI NU GASESC ACEL MODEL.
  E UN MOTOR SACHS CARE ESTE MONTAT PE O MASINA DE TUNS GAZON.
  MULTUMESC.

  Like

  • -Bine ai venit Dl.Dragos in mica noastra comunitate , iata am 2 raspunsuri pentru tine , primul ar fi ca bobina ta nu se poate repara , este o piesa schimbabila , si c-am asta este , se cauta una noua sau alta recuperata dar buna de origine , ceea ce spui ca nu poti face.
   -Al 2-lea raspuns ar fi ca aceasta bobina se poate reface de catre un expert ( nebun ) sa spun asa care nu are ce face , cum de exemplu faceam si eu , transformatoarele de linii de la modelele mai vechi de televizoare color .
   -Dar pentru asta trebuie sa dai de un nebun bobinator , care sa descapseze incet incet acesta bobina , sa stabileasca ometric rezistanta primarului , a secundarului , numarul de spire pentru cele 2 , cit si tipul sirmei , lucru extrem de greu de facut , dar nu imposibil .
   -Varianta , pe care o recomand sa incerci in mai multe variante , pe forumuri pe site-uri , peste tot pe unde se poate sapa , un indiciu pentru acesta bobina .
   -Mai poti incerca , sa descoperi o varianta de bobina , asemanatoare ca marime si chiar daca aceasta nu corespunde ca prindere , se poate ajusta , ajustarea se face la bobina in special si mai putin la blocu motor , acesta din urma nu prea o recomand , pentru ca trebuie sa ai cunostinte si date despre acest motor , sa cunosti blocul detalii si grosimi , pentru a executa o modificare .
   -Iti multumim pentru interesul acordat acestui site , te mai astreptam si cu alte intrebari , sau sa ne spui si cum au evoluat lucrurile mai departe cu acesta bobina pentru cititorii nostri.
   -Poti vizita pagina foto motoare in 2 timpi , poti sa ne trimiti poza cu bobina ta , si o lansam aici pe site , cine stie , un cititor te poate ajuta.

   Like

 53. Buna ziua
  am si eu o drujba chinezeasca bobina imi da scinteie cu firul pus la masa si fara Daca scot fisa cu bujia pusa in lulea si o pun la masa ia da scinteie. dar daca indepartez bujia de la masa si o tin fara sa atinga de nimic ia tot da scantei
  Am cautat modelul de bobina si nul gasesc pot sa cumpar un alt model asamanator sa-i fac o modificare la sistemul de prindere si sa mearga
  Multumesc anticipat

  Like

  • -Salut Mihai , eu personal nu-ti recomand modificari , se pot face dar trebuie sa fi un bun specialist , si un impatimit al motoarelor in 2 timpi , asa dar raspunsul meu este nu .
   -Cit despre efectul scinteei , se prea poate sa fie vorba de fisa strapunsa , si scinteea sa descarce in mediu , dece , pentru ca aceasta scintee nu este alt ceva decit o nalta tensiune , care este defapt o descarcare ionica fata de masa ( ioni vagabonzi ) , se mai numeste acest arc electric , care daca doresti sa fie condus catre o sursa anume trebuie sa fie bine ecranat , fisa , luleau …. Verifica fisa , care pleaca din bobina , sa nu fie strapunsa , verifica aceasta lulea sa nu fie crapata , oxidata , uleiata …e.t.c. , o bujie noua , sau alta pentru test , si reincearca .
   -Te mai asteptam sa ne spui cum au evoluat lucrurile , ca cititori nostri sa cunosca si acest defect , poti consulta si pagina foto motoare in 2 timpi , si poti trimite foto la adresele mentionate .
   -Multumim pentru participarea in site.

   Like

 54. Multumesc de raspuns. O sa studiez mai bine daca am posibilitatea asta. O alta intrebare vreau sa-ti adresez: pentru masurarea turatiei la o drujba se poate folosi un multimetru digital obisnuit (cu functia de masurare a frecventei) folosind metoda inductiei si eventual un circuit adaptor cu rol de protectie? Nu vreau sa investesc intr-un tahometru dedicat.

  Like

 55. Salut! Spune-mi, te rog, se poate schimba fisa unei bujii de drujba? Daca este relevant, drujba este model ECHO cs-3900. Fisa este afectata vizibil iar la masuratori imi da cca1Mohm (impreuna cu infasurarea de inalta tensiune). Multumesc!

  Like

  • -Bine ai venit in mica noastra comunitate , Daca aprinderea permite aceasta , se poate , dece spun asta , sint bobine de inductie care practic se infileteaza fisa in bobina cu ajutorul unui silicon special de izolare , acestea putind fi desurubate , cu putina forta cei drept , si apoi se poate inlocui fisa .
   -Altele nu permit aceasta , fiind de fabricare parte comuna cu bobina , prin turnare .
   -Fisa se poate obtine si de la alte motoare in 2 timpi , nu sint bune cele de la masini , se poate construi ca lungime , si se recupereaza luleaua capului de bujie sa-i zic asa , si totul este ok , fara probleme .

   Like

 56. salut!
  o sa te deranjez si eu cu o intrebare…..:D
  detin un stihl 270 care de ceva vreme da rateuri sau cum ai spus ”tuseste pe toba” si cand s-a incalzit refuza sa mai pornneasca, dar cand este lasat putin sa se mai raceasca porneste la prima sfoara.
  multumesc!

  Like

  • -Salut si bine ai venit .
   -In general aceste simptome apar de la bujie defectuoasa , sau bobina de aprindere , la incalzirea termica , poate suferi modificari a rezistentei bobinei .
   -Se inlocuieste o bujie noua pentru a stabili daca simptoma contiua , daca da , se inspecteaza vizual aceasta bobina , fisa conductoare catre bujie , ca nu cumva sa avem strapungeri la acestea.
   -Mentionarea mea { tuseste pe toba } este valabila la aprinderea reglabila cu platina , tu nu ai asa ceva , a ta este asemanatoare ca in figura de mai sus.
   -Poti da detalii despre vechimea acestui motor in 2 timpi , si cit de exploatat este.

   Like

  • salut!
   desi are 7 ani este un motor despre care nu pot spune ca e exploatat la maxim, drujba este folosita in gospodarie de tatal meu si eu cand mai ajung pe acasa , cred ca intr-o luna e alimentat de 2 ori cel mult depinde de perioada.
   la o utilizare de 5-10 minute da unul sau doua rateuri.
   bujia existenta are 3-4 luni dar o sa o inlocuiesc
   multumesc de promptitudinea cu care ai raspuns
   o zi placuta!

   Like

 57. am aprindere cu bobina groasa,din care iese fisa bujiei,este fixata cu ajutorul la doua suruburi in exteriorul volantei!daca slabesc cele doua surupele magnetii de pe volanta in momentul in care trec prin fata ei o atrag,deci se lipeste bobina de volant,de asta eu cred ca tre sa fie o distanta anume intre bobina si volanta!!!am inteles ca ar fii 0,3-0,4mm,dar informatia nu o am din sursa sigura!inca o data multumesc anticipat si ast rsp tau!!!

  Like

  • -Iata cum stau lucrurile , cu cit mai aproape de sursa de magnet , impulsul electric este mai puternic , practic aici tu reglezi intensitatea scinteei , nu reglezi avansul , deci chestia cu 0,3-0,4 este valabila la reglajul cu platina , aici reglajul este banal trebuie doar sa te uiti sa nu frece pe volanta , si cu cit mai aproape cu atit mai bine , se stringe bine cu grovere sub suruburi pentru a impiedeica slabirea , si ca-am atit , nu ai alt ceva de facut .
   -Este cel mai simplu complex electric de a genera o scintee la bujia unui motor in 2 timpi.
   -Te mai asteptam cu intrebari sau opinii despre motorul tau , sau motoare in 2 timpi.

   Like

   • i-ti raman inadatorat profund!banuiam yo dar nu eram sigur si nu vroiam sa risc mai ales ca piesa am comandat-o in SUA de o saptamana si inc a nu a ajuns.am sa pun la montare o bucat de carton subtire intre volant si bobina!!cred ca asta ar fii de ajuns nu??????????????
    sau sa incerc cu ceva si mai subtire,,de ex o foaie de caiet,ziar etc!?????

    Like

    • -Cit despre aceasta distanta , am montat acest tip de bobina la peste 50-60 de drujbe cu acest tip de aprindere si sincer sa fiu am ajustat-o la ochi atit cit sa nu frece , si am tinut cont ca ori ce metal care se incalzeste isi mareste un pic volumul am lasat un spatiu sa zicem egal cu grosimea unei coperte de dosar , caldura volantei este absorbita de la motor asa dar dupa folosire sa zicem de un timp mai mare , exista riscul ca aceasta sa frece daca distanta este prea mica si poate scurcircuita cimpul magnetic al bobinei , si duce la oprirea motorului .
     -Succes , si te mai asteptam impreuna cu prieteni , sa ne mai povestesti despre motorul tau in 2 timpi.

     Like

 58. cat rebuie sa fie distanta intre volantul ,magnetou sau cum se mai numeste si bobina de aprindere!eu am drujba mcculocch timber bear cu motorul de 55 cc!am aprindere electronica!mi s-a ars cea veche si am comandao o alta noua,ma intereseaza cum se regleaza distanta!multam anticipat!

  Like

  • -Bun venit , in general echipamentul aprinderii electronice nu are un reglaj de putere a scinteei , daca spui ca acest motor in 2 timpi este echipat cu o aprindere electronica si esti sigur ca este un complex electronic , acesta se poate regla doar stinga dreapta , in sensul de rotatie a volantului se da avans , invers se ia avansul , acest lucru daca te uiti este marcat de fabrica cu 1 , 2 liniute pe carter , si una pe aprindere , ele trebuie sa corespunda ca aliniament.
   -Daca ai aprinderea sub forma de o bobina groasa , din care se porneste fisa bujiei , si se monteaza la exteriorul volantei , iar pe volanta ai o mica parte alungita magnetica , care trece prin fata bobinei vezi foto , acestea sint fixe si nu se pot regla .
   -Amindoua tipuri de aprindere sint electronice , asa dar tu de care tip de aprindere ai…?
   -Te asteptam sa participi si tu vezi anuntul din prima pagina cu fotografii facute cu motorul tau in 2 timpi si trimite la adresa mentionata , pentru a fi incarcate pe blog , sau deschide foto motoare in 2 timpi si vezi detalii.
   -Te mai asteptam.

   Like

  • -Bine ai venit in mica noastra comunitate , Dl. Secelean , acest lucru nu este posibil deoarece lipseste doua obiecte importante fara de care motofierastraul tau nu va porni , trebuie sa ne dai detalii despre ceea ce detii , sa vedem ce putem face pentru a gasi un raspuns , sau mergi la o reperezentanta in domeniu si spui ce detii mentionind cu rugamintea ca doresti sa o faci , si daca este posibil comandarea celor 2 piese, astfel nu este nimic de facut .
   -Motofierastraul tau are o denumire , si o capacitate cilindrica si o serie da aceste date si incercam sa gasim pentru tine un loc deunde poti procura acestea . Succes.

   Like

 59. Aceeasi problema o am si eu cu o drujba chinezeasca ,i-am schimbat carburatorul cu unu nou ,dar problema cred ca este la aprindere pentru ca este reglabila (este aprindere cu magnetou cred ca asa ii zice)si nu stiu exact la ce distanta trebuie reglata .Drujba am desfacut-o complet nu are sunete sau batai suspecte .
  Cu respect .

  Like

  • Bine ai venit , in ce te priveste , cu aceasta drujba , trebuie stabilit inainte de toate daca are platina sau nu , chiar daca este magnetou cum spui tu poate fi elctronica ( complex electronic asistat de un senzor care citeste cimpul magnetic dispus special pe volanta stabilind momentul scinteei ) deci trebuie sa stim cu ce avem deaface , cit despre reglaj nu este foarte complex , in ambele situatii platoul se regleaza la fel , doar daca avem platina trebuie sa o reglam separat dupa cum am mentionat in articole.Poti reveni cu un raspuns avem scintee sau nu , bujia este uda , avem alimentare cu benzina , reglajele carburatorului , chiar daca nu sint precise , trebuie dupa cum am mentionat in articole sa faci un mic reglaj , bujia este buna sau nu , revino cu citeva detalii , te asteptam.

   Like

 60. Pentru admin

  Buna ,am si eu o intrebare , de fapt mai mult vreau o explicatie daca se poate. Am o drujba model. Alpina Castor 380 si nu mai mergea bine se oprea dupa cateva vaeri nu mai vroia sa porneasca ,ca sa o pornesc puneam un pic de benzina in carburator si dupa acea mergea iar o perioada . Asa ca am demontat tot motorul sa vad care e cauza . Avea mizerie in camera de amestec ,lam curatat lam sters si am montat inapoi tot . Dar am desfacut si bobina de aprindere de lla locul ei acum cand am montat tot la locul lor nu mai porneste si imi da benzina pe esapament care sa fie cauza ?daca ma puteti ajuta

  Like

 61. Buna ,am si eu o intrebare , de fapt mai mult vreau o explicatie daca se poate. Am o drujba model. Alpina Castor 380 si nu mai mergea bine se oprea dupa cateva vaeri nu mai vroia sa porneasca ,ca sa o pornesc puneam un pic de benzina in carburator si dupa acea mergea iar o perioada . Asa ca am demontat tot motorul sa vad care e cauza . Avea mizerie in camera de amestec ,lam curatat lam sters si am montat inapoi tot . Dar am desfacut si bobina de aprindere de lla locul ei acum cand am montat tot la locul lor nu mai porneste si imi da benzina pe esapament care sa fie cauza ?daca ma puteti ajuta

  Like

  • Dl. Dorel , in ce te priveste cu benzina care sai zicem asa , este in exces , se datoreaza faptului camerei de nivel din carburator , atunci cind l-ai montat , se poate ca acel cui pontou , sa fie asistat de un mic arculet , sau membrana camerei de nivel sa aiba un mic arculet , ar fi o varianta , un element din carburator nu este montat corespunzator , garnitura fisurata , memrana camerei de nivel sparta , acestea sint defectele care inunda motorul , este normal sa arunce benzina pe esapament , pentru ca pe acolo el sufla afara , ce este inauntru , si absoarbe din carburator . O alta parte ar fi , aprinderea montata necorespunzator , pentru aceasta , este necesar a vedea daca ai scintee , se controleaza ca pistonul sa fie sus , si apoi fin se roteste stinga dreapta de volanta , ca si cum am cauta un joc de pana , pe un ax , trebuie sa fie scintee , aceasta miscare se executa , cu putina forta , pentru a imprima curent bobinei , daca nu exista scintee , este un motiv la fel de intemeiat al inundarii motorului , pentru ca tragind la sfoara , absoarbe amestec , si nu-l arde , pentru ca nu porneste , a se controla partea de aprindere , firul acesteea , care duce spre un intrerupator , poate exista un al 2-lea fir care trebuie sa fie la masa , nu cumva sau inversat , fisa impuscata , bujie deteriorata , a se controla cu atentie totul.In curind voi deschite o pagina dedicata , carburatoarelor .Carburatorul dupa spalare cu benzina , si cu ajutorul unei pensulite , se sufla cu aer , pe toate orificiile , apoi se monteaza . Te astept daca mai ai detalii sau ai intimpinat si alte probleme , spune cum este aprinderea , cu un fir , este o bobina mica prinsa pe un schelet metalic , fixata de motor , etc … in speranta ca am putut fi de ajutor.Detaliile sint de folos .

   Like

Intreaba pe blogsite

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s